De coolste dingen die je moet doen in Milaan

13/06/2019
De coolste dingen die je moet doen in Milaan

Milaan is één van de mooiste steden van Italië. Toch is het niet een stad waar je meteen aan denkt wanneer je naar het prachtige Italië reist. Vaak begint het plannen met steden zoals Rome, Venetië en natuurlijk Florence. Milaan komt echter wel vaak naar boven bij de dames, want tja, de beste fashionshows vinden toch echt plaats in Milaan. Als je érgens goed kunt shoppen, dan is het wel in Milaan. Zie het als de crème de la crème van de shopsteden, want hier kun jij je ogen uitkijken als het gaat om mode en cultuur. Waar je dan precies allemaal moet zijn vertellen we je graag in dit artikel!

 

Het beste ijs vind je in Milaan

Milaan zou geen echte Italiaanse stad zijn als er niet minstens op iedere hoek van een straat een ijssalon zat. Heerlijk buiten zitten in het zonnetje, terwijl je geniet van de prachtige cultuur en de vriendelijke mensen om je heen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super romantisch om samen met je partner een lekker ijsje te halen en een mooie wandeling te maken. Wij zouden het wel geweten hebben!

Italiaans ijs:)

Duomo mag je niet missen in Milaan

Milaan staat alom bekend vanwege het grote aanbod modewinkels, maar de Duomo mag je zéker niet missen als je het prachtige Milaan bezoekt. Deze indrukwekkende Dom is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad. De kerk staat aan het Domplein en is de grootste rooms-katholieke kathedraal van Italië. Het was dan ook niet zo snel gebouwd, dit heeft maar liefst 600(!) jaar geduurd. Maar hee, het resultaat mag er dan ook wel zijn. Kenmerkend is de gotische stijl, wat je terugziet in de puntige voorgevel en de talloze beelden die verwerkt zijn rondom het gebouw. Je raakt werkelijk waar niet uitgekeken wanneer je dit prachtige gebouw ziet! Enig uithoudingsvermogen moet je overigens wel hebben, want na het beklimmen van de 500 traptreden ben je eindelijk boven. Daar word je wel meteen beloond, want op het dakterras kun je genieten van adembenemende uitzicht.

De Duomo van Milaan

Eten in de wijk Navigli

Dat je in Italië lekker kan eten mag bekend zijn, maar als je naar Milaan gaat moet je gewoon naar de wijk Navigli. Dit is een van de leukste wijken van Milaan, want er lopen twee kanalen doorheen. Het oogt daardoor ontzettend gezellig en ergens heeft het wel wat weg van de grachten door Amsterdam, maar dan toch mooier én met een beter klimaat. Iedere laatste zondag van de maand wordt hier een antiekmarkt gehouden waar je uren kunt rondsnuffelen op zoek naar prachtige spulletjes. Lekker uiteten aan de gracht en je kunt naar huis wandelen terwijl je geniet van de gezelligheid en romantiek.

De wijk Navigli


Naar Milaan met Vliegcenter.nl

We kunnen nog wel uren schrijven over waarom je zeker eens naar Milaan moet, maar woorden schieten tekort. Oftewel: snel je ticket naar Milaan boeken! Bij Vliegcenter vlieg je voordelig en comfortabel naar Milaan om daar een fantastische reis te beleven. Wil je graag meer weten over hoe het werkt? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!