Tips om Bangkok te ontdekken

Tips om Bangkok te ontdekken

De eerste keer in Bangkok of Zuidoost-Azië in het algemeen kan overweldigend zijn. Verrassende geuren, nieuwe geluiden, een andere cultuur die je nog nooit bent tegengekomen, kunnen meer uitdagingen brengen die je zou wensen. Of niet. Misschien ben je iemand die gemakkelijk in een nieuwe omgeving springt, zich aanpast aan een nieuwe tijdzone, een keuken en nieuwe tradities omhelst zonder enige aarzeling.

In elk geval, als je naar Thailand gaat en op zoek bent naar praktische Bangkok-tips, ben je op de juiste plek.

Zorg dat je een goede kaart bij de hand hebt

Kaart bangkok

Bangkok kan verwarrend zijn. De vreemde straatnamen, de kronkelende rivier, de snelwegen naar wie-weet-waar en het gebrek aan duidelijk te onderscheiden buurten. Soms lijkt het er op dat stedelijke planning ernstig ontbreekt. De oplossing? Bewapen jezelf met een fatsoenlijke kaart met straatnamen in het Engels en Thais. Als Bangkok een labyrint is, beschouw dit dan als je trouwe kompas. Een ander goede optie is om Google Maps dicht bij de hand te hebben. Handig om te weten is dat je niet overal in Bangkok bereik zult hebben voor je online internet.

Let op voor scams

Het begint met een beleefde vreemdeling: "het Grand Palace is vandaag gesloten". Je bedankt ze voor de info en vertelt hen waar je vandaan komt. Daarna, voordat je de kans hebt gehad om hun hand te schudden, grijp je de zijkanten van een tuk-tuk terwijl deze langs tempels raast waar je reisgids nog nooit van gehoord heeft, en ben je omringd door opdringerige verkopers. De algemene, maar zeker geen universele vuistregel: een Thai die je op straat benadert, is op meer uit dan een praatje.

Scams in Bangkok

Plan op voorhand

In tegenstelling tot Rome of Parijs, is Bangkok geen uitstekend wandelbare stad. Integendeel, het benutten van deze ontmoedigende wildgroei van menigten, handel en cultuur vergt planning. Werk uit wat je wilt zien, waar het gelegen is en werk vervolgens een logische route uit. Taxi's zijn waarschijnlijk onvermijdelijk, net als een beetje voetenwerk, maar gebruik waar mogelijk onze favorieten: de waterwegen, metro's en Skytrain.

Skytrain in BangkokSkytrain in Bangkok

Zorg dat je altijd een kopie van je paspoort bij je hebt

Of het nu gaat om een vraag van een lokale politieman of een verzoek om beveiliging bij één van de nightspots van de stad, het dragen van je ID is een must in Thailand. Het feit dat je 25 bent, maar eruit ziet alsof je 40 bent, maakt niet uit - bewijzen wie je bent is een dagelijkse formaliteit. In plaats van je paspoort met je mee te slepen, en de constante angst om het te verliezen, hou je beter een fotokopie bij de hand.

Mis Khao San Road niet

Khao San Road in BangkokKhao San Road in Bangkok

Dit is een van de beroemdste adressen in Bangkok. Khao San Road staat bekend om de backpackcultuur, de bars, goedkope drankjes en streetfood. Sommige mensen zijn er dol op, anderen haten het, daarom moet je er in Bangkok minstens een keer naartoe gaan en je eigen conclusies trekken. Als je souvenirs wilt kopen, is dit een van de beste plekken om naartoe te gaan in Bangkok. Overdag is de straat vol met winkels die allerlei soorten kunstnijverheid, kleding, rondleidingen, tatoeages en nog veel meer verkopen. 's Nachts is Khao San Road een groot feest.


Ben jij er klaar voor om Bangkok te ontdekken? Op Vliegcenter.nl boek je eenvoudig jou goedkope vliegtickets naar Bangkok en kun je het avontuur beginnen aan jou verre reis!