De goedkoopste vliegtickets boek je zo

De goedkoopste vliegtickets boek je zo

Altijd op zoek naar de goedkoopste vliegtickets? Natuurlijk wil jij jouw ticket zo goedkoop mogelijk. Ontdek hier de tips hoe je de goedkoopste vliegtickets eenvoudig boekt voor jouw vakantie. 

 

Alternatieve vertrek luchthaven voor scherpere prijs

Meestal wordt er alleen vanaf het vliegveld in Amsterdam (Schiphol) gezocht, terwijl bijvoorbeeld vliegen vanaf Düsseldorf de prijzen een stuk scherper kunnen zijn. Zeker ook handiger als  je in het zuiden van het land woont om ook te zoeken vanaf Brussel. Dit kan soms ook aardig wat schelen in de kosten. Zoek dus ook vanaf andere luchthavens om jouw scherpe prijs te vinden.

Alternatieve luchthaven voor vertrek

Jouw bestemming en de maand

Populaire vliegtickets zijn in het hoogseizoen vaak duurder. Als je goedkope vliegtickets wilt en flexibel kunt zijn boek dan je tickets voor het laagseizoen. Ben je toch gebonden aan het hoogseizoen kijk dan naar de minder populaire bestemmingen en probeer je vakantieperiode te houden buiten het midden van de zomervakantie waar elk schoolgebied (regio) in Nederland vakantie heeft. Dit moment is namelijk het duurst.

 

Het beste moment om te boeken

Boek op tijd. Ga voor vroegboekdeals oftewel ruim op tijd boeken. Bij vroeg boeken krijg je meestal extra korting. Voor de zomervakantie geldt  bij de meeste aanbieders dat je voor 1 maart dient te boeken voor de beste prijs. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper ze vaak zijn.

 

Goedkoopste vliegdag

Vliegen op weekenddagen is vaak duurder dan op een doordeweekse dag. De goedkoopste dag om te vliegen is ook afhankelijk van je bestemming. De dagen in het midden van de week, dinsdag, woensdag en donderdag zijn bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het goedkoopst.

Goedkoopste vliegdag

Afzonderlijke tickets boeken voor één reis

Vlieg je met meer meerdere personen, boek dan je tickets apart en niet bij elkaar. Per stoel betaal je namelijk een andere prijs. Zoek je bijvoorbeeld voor vier personen tegelijk, krijg je niet die ene goedkopere beschikbare vliegticket ook te zien. Per stuk krijg je dit wel te zien.

 

Zoeken en vergelijken tips

Wat is de beste site voor het boeken van vliegtickets? Iedereen geeft aan de goedkoopste te zijn. En jij wilt uiteraard jouw goedkope vliegticket naar jouw bestemming.  Houdt de prijs overal in de gaten en als je een scherpe prijs hebt gevonden, boek deze dan meteen voordat de prijs veranderd.

Prijzen van vliegtickets veranderen continue. Wil je weten hoe dit precies zit? Lees dan ook onze blog over verschil in vliegticketprijzen.


Ben jij er klaar voor om jou goedkoopste vliegticket te boeken? Met deze tips zoek je snel naar goedkope vliegtickets en kun je genieten van jou reis!