Vliegtickets Casablanca

Laagste kosten voor vliegticketgarantie
Lage verzekeringskosten
Vergelijk verschillende maatschappijen

Informatie over Casablanca

Casablanca is een stad dat in het westen van Marokko ligt. Betekent letterlijk 'wit huis' en staat dan ook bekend om zijn witte gebouwen. De stad heeft ruim 3,3 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van heel Marokko. Het is tevens de belangrijkste haven van het land, gelegen aan de Atlantische Oceaan.

Bezienswaardigheden van Casablanca

Casablanca is een plek waar je echt de mooiste en uitzonderlijke bezienswaardigheden van Marokko kan vinden. Het heeft één van de grootste moskeeën van heel Marokko, een indrukwekkende fort, een prachtige park en zelfs een Joods museum.

Casablanca heeft de grootste moskee van Marokko.
Hier ligt namelijk de Hassan ll Moskee. Dit is het grootste religieuze bouwwerk van de hele wereld. Hij is maar liefst 200 meter hoog. Zelfs op de lijst van grootste moskeeën ter wereld staat hij op de 2e plek. De moskee biedt in het waarzienbekende gebedszaal plaats aan 25.000 personen. Het heeft naast een gebedszaal ook een Koranschool, een badruimte, een bibliotheek en een prachtig museum.

Een bezienswaardigheid die je echt gezien moet hebben is het Kasbah Boulaouane fort. Dit indrukwekkende fort stamt uit de 18e eeuw en is te vinden aan de zuidzijde van Casablanca. Het fort is voorzien van kleurrijke en vrolijke mozaïeken. Ook kan je een bezoek brengen aan de toren van de Kasbah Boulaouane. De toren heeft een hoogte van 10 meter en kan via de sfeervolle wenteltrap worden beklommen.

Als je echt van rust, ruimte en ontspanning houdt, dan is het Park van de Arabische Liga zeker iets voor jou! Dit park wordt vaak door locals en toeristen bezocht. Het park werd in 1918 opengesteld voor publiek. Je vindt er een laan met palmbomen, pergola's en een aantal terrasjes om te genieten van een vers fruitsapje.

Het is natuurlijk iets wat je niet verwacht in een Islamitisch land als Marokko, maar in Casablanca kan het. Een Joods museum. Het Joods Museum is dan ook bedoeld om te laten zien hoe goed twee totaal verschillende geloven met elkaar om kunnen gaan. In het museum maak je kennis met de goede betrekkingen tussen het Jodendom en de Islam. In het museum wordt meer dan 2000 jaar geschiedenis van het Jodendom in Marokko getoond. Het Joods Museum is te vinden in de stadswijk van Oasis.

Klimaat in Casablanca

Casablanca heeft door zijn ligging een Middellandse Zeeklimaat, dat betekent dat de winters koel en vochtig zijn en de zomers droog en warm. Gemiddeld is het in de winterperiode minimaal 8 graden en maximaal 18 graden. In de zomerperiode is het minimaal 17 graden en maximaal 27 graden.

Vliegen naar Casablanca

Vliegen vanuit Amsterdam naar Casablanca duurt gemiddeld 3,5 uur.

v.a. € 165

Andere vluchten naar Marokko

Goedkope vliegtickets Casablanca

Beleef Casablanca en boek jou goedkope vliegticket bij Vliegcenter.nl. Vergelijk alle airlines eenvoudig vanaf je mobiel, tablet en desktop voor de beste deal.

Vlieg naar het moderne Casablanca Mohamed V International Airport (CMN) waar je 30 kilometer vanaf Casablanca bent. Vanaf deze luchthaven kun je gemakkelijk met de bus, trein of taxi naar het centrum.