Vliegtickets Fez

Laagste kosten voor vliegticketgarantie
Lage verzekeringskosten
Vergelijk verschillende maatschappijen

Informatie over Fez

Fez is de op één na grootste stad van Marokko. Het heeft een bevolking van meer dan 1 miljoen mensen. De stad ligt in de gelijknamige prefectuur Fez. Het is ook één van de "4 koningssteden", samen met Marrakech, Meknes en Rabat.

Bezienswaardigheden van Fez

De stad Fez heeft verschillende uiteenlopende bezienswaardigheden. Denk aan een adembenemende binnenstad, een koninklijk paleis en een moskee dat dient als universiteit. Fez is de stad met de meest verschillende bezienswaardigheden, zo is er voor iedere liefhebber wel iets leuks te vinden.

Medina
De oude binnenstad wordt vaak "Medina" genoemd. Dit deel van Fez staat vol met historische en monumentale panden. De Medina is een doolhof van smalle straten met daarin kleine marktkooplui, kleine winkeltjes, verse producten, kruiden, ezels, leerlooierijen en oude ambachten.

Als je erdoorheen loopt, kan het lijken alsof je een reis maakt terug in de tijd. Soms zie je dat sinaasappelkisten op karren naar hun bestemming worden gebracht. Dit gebeurt dan nog op de rug van ezels. Ook worden er op verschillende plaatsen mooie tapijten geknoopt, rieten manden in elkaar gezet en hakt een slager er lustig op los in zijn kleine winkeltje.

Koninklijk paleis Dar el Makhzen
In het moderne stadsdeel Fes el-Jedid, bevindt zich het koninklijke paleis Dar el-Makhzen. De rijkelijk versierde Moorse poorten en de hoge muren geven het paleis een statig uiterlijk. Vroeger verbleven er in dit 13e eeuwse paleis de meest krachtige sultans. Inmiddels is het meer een regeringsgebouw waar zo nu en dan ook de koning van Marokko in verblijft.

Karaouine Moskee
Als er een moskee is in Fez die je bezocht moet hebben, dan is het wel de Karaouine moskee. Deze moskee is eigenlijk een universiteit. Het wordt door vele kenners ook wel als de oudste opererende universiteit ter wereld gezien. Je kunt hier namelijk nog steeds terecht voor religieuze studie.

De Karaouine moskee werd al in de 9e eeuw opgericht door Fatima al-Fihri, dochter van een rijke handelaar. De bedoeling was dat de moskee qua grootte een gemiddelde moskee zou worden. Maar uiteindelijk is het best een behoorlijke moskee geworden. De moskee biedt plek voor ongeveer 20.000 gelovigen.. Helaas is de moskee voor niet-moslims niet toegankelijk. Al is het echter zeker de moeite waard om er omheen te wandelen, zodat je het enorme bouwwerk vanuit verschillende posities kunt bewonderen.

Klimaat in Fez

Fez heeft een landklimaat met extreem warme temperaturen in de zomermaanden. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 45 graden. Maar wees gerust, in de zomer is het maximaal gemiddeld 36 graden. Minimaal is het er gemiddeld 17 graden. In de wintermaanden is het er minimaal 6 graden en maximaal 25 graden.

Vliegen naar Fez

Vliegen vanuit Amsterdam naar Fez duurt gemiddeld 3,5 uur. Op Vliegcenter.nl boek je eenvoudig je goedkope vliegtickets Fez online.

v.a. € 43

Andere vluchten naar Marokko

Goedkope vliegtickets Fez

Genieten in Fez? Met goedkope vliegtickets naar Fez op Vliegcenter.nl heb je jou vliegreis tegen de beste prijs. Vergelijk vliegtickets van meerdere airlines en profiteer van lage prijzen. Vlieg niet alleen vanuit Amsterdam naar Fez, maar probeer ook alternatieve luchthavens zoals vanaf Eindhoven naar Fez of Dusseldorf naar Fez voor een wellicht nog betere deal voor jou datum en uiteraard de goedkoopste tickets. Slechts in een paar uur kun je al genieten van deze prachtige bestemming in Marokko.

Of je nu op je mobiel zit, achter je laptop of met je tablet je ticket naar Fez wilt boeken, het kan allemaal eenvoudig en gemakkelijk. Waar je ook bent met onze zoekfunctie vind je direct je ticket naar jou bestemming. Voor je het weet kun jij lekker genieten van je favoriete bestemming!