Vliegtickets Marrakech

Laagste kosten voor vliegticketgarantie
Lage verzekeringskosten
Vergelijk verschillende maatschappijen

Informatie over Marrakech

Marrakesh is een stad in het westen van Marokko en de hoofdplaats van de gelijknamige provincie. Marrakesh heeft ongeveer 1.170.000 inwoners.
De stad is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas.

Bezienswaardigheden Marrakesh

Marrakesh staat bekend om zijn vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Het heeft prachtige musea, moskeeën en nog veel meer.

Één van de twee meest bekende musea is de Dar Si-Saïd. Dit museum gaat over de geschiedenis van Marrakesh. Er zijn regelmatig tentoonstellingen en het heeft ook Berberse kleding en sieraden. Het andere bekende museum is het Majorelle Museum. Dit museum heeft voornamelijk islamitische kunst.

Als je naar Marrakesh gaat moet je natuurlijk een moskee hebben bezocht. De Koutoubia Moskee is de allergrootste moskee van heel Marrakesh. De moskee staat symbool voor de stad Marrakesh De moskee is alleen toegankelijk voor moslims.

De Palais de la Bahia is wel echt het grootste en mooiste paleis van Marrakesh. Toen het gebouwd werd in 1880 moest het heel groot worden en dat is ook zeer goed gelukt. Het paleis telt ongeveer 160 kamers en liggen er verschillende tuinen van ongeveer 8 hectare grond.

De Medina de Marrakesh wordt door zijn smalle straatjes gezien als het doolhof van Marrakesh. Het plein heeft een autovrij centrum met vele winkels, kraampjes, terrasjes en diverse uitgaansgelegenheden. Het is heel gebruikelijk om bij kraampjes te onderhandelen over de prijs. Dit hoort namelijk bij de cultuur.

En wat zeker niet ontbreken mag als bezienswaardigheid zijn de Hammams. Het is een Marokkaanse spa waar je heerlijk tot rust kan komen. Dit moet je eigenlijk bezocht hebben, voordat je vertrekt uit Marrakesh. Vaak heb je in deze badhuizen verschillende soorten badrituelen die je kan boeken.

Klimaat in Marrakesh

Marrakesh kent een landklimaat met hete tot zeer hete dagen in de zomer en een vrij constante temperatuur in de rest van het jaar. In de winter kunnen de temperaturen in de nacht erg hard dalen en soms zelfs tegen het vriespunt aan zitten. In de zomer is de chergui, een wind uit de Sahara verantwoordelijk voor de hoge temperaturen en soms ook voor eventuele zandstormen.

Vliegen naar Marrakesh

Vliegen vanuit Amsterdam naar Marrakesh duurt gemiddeld 3 uur. De luchthaven waarop je land is de internationale luchthaven Menara in Marrakesh (airportcode RAK).

v.a. € 62

Andere vluchten naar Marokko

Goedkope vliegtickets Marrakech

Ben jij op zoek naar goedkope vliegtickets naar Marrakech? Je vlucht is vaak één van de duurste kosten van je reis Marokko. De bestemming Marrakesh is vaak het goedkoopste startpunt voor als je in Afrika wilt reizen. Binnenlandse vluchten zijn namelijk een stuk goedkoper, dan wanneer je rechtstreeks vliegt. Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste vliegtickets naar Marrakech op Vliegcenter.nl! Boek eenvoudig jouw vliegticket vanaf je mobiel, tablet of computer tegen de beste prijs naar Marrakech.