Vliegtickets Thailand

Laagste kosten voor vliegticketgarantie
Lage verzekeringskosten
Vergelijk verschillende maatschappijen

Populaire bestemmingen Thailand

Vliegtickets Bangkok

Vliegtickets Bangkok

Bangkok kent vele indrukwekkende tempels en kloosters en is ideaal voor vliegvakantie. Bangkok kent een tropisch klimaat met vele indrukwekkende tempels en kloosters.

Thailand ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Cambodja, Laos, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok en het land heeft ruim 67 miljoen inwoners. Thailand is voor veel mensen vooral bekend vanwege het mooie weer en de prachtige zandstranden in het zuiden. Een uiterst gastvrije bevolking verwelkomt u in een land met een eigen cultuur.

Bezienswaardigheden Thailand

Geniet van een heerlijke topbestemming in Azië met prachtige bezienswaardigheden, fabelachtige stranden en de heerlijke Thaise keuken. Thailand heeft een rijke historie met veel interessante en indrukwekkende bezienswaardigheden. Zeer interessant is de Gouden Driehoek. Deze staat bekend als het gebied waar Thailand, Laos en Myanmar (Birma) bij elkaar komen. Voor veel boeren leverde het verbouwen van opium hier veel geld op.

De beroemde 'Bridge on the River Kwai', erebegraafplaats, is te bezoeken in Kanchanaburi. In het westen van Thailand waar ook de dodenspoorlijn te bezichtigen is. Deze brug is gebouwd door Aziatische, maar ook westerse krijgsgevangenen tijdens de tweede Wereldoorlog.

'Wat Phra Pathom Chedi' is de hoogste stoepa in de wereld, circa 127 meter. Een stoepa is een massief, klokvormig stenen gebouw dat een relikwie bevat van de Boeddha of een Boeddhabeeld, of de as van een koning. De 'Wat Phra Pathom Chedi' is te vinden in Nakhon Pathom, in de regio Centraal Thailand. Deze bezienswaardigheid staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Andere bezienswaardigheden in Thailand zijn onder ander het Khao Yai National Park, het oudste nationale park van Thailand, de Doi Suthep tempel in Chiang Mai, de machtige Mekong rivier en de vele witte, met palmen omzoomde zandstranden en idyllische eilandjes.

Vakantie Thailand

Een vakantie in Thailand is genieten van het tropische klimaat, de natuur, de Thaise keuken, moderne winkelcentra en reusachtige wolkenkrabbers. Thailand is kortom het land voor zowel cultuur-als natuurliefhebbers.

Klimaat Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat met in het noorden een tropisch savanneklimaat en in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Bij het moessonklimaat is er een regenseizoen (de moesson). Daarnaast is er ook een lange droge periode. Bij het savanneklimaat zijn de zomers nat en de winters droog. Ook vallen sommige gebieden van Thailand onder het tropisch regenwoudklimaat, daar is geen droge periode.

Vliegtickets Thailand

Vliegen naar Thailand vanuit Amsterdam duurt gemiddeld 11 uur.