Hoe haal je meer uit je vakantie?

Hoe haal je meer uit je vakantie?

We zitten allemaal wel eens met de vraag: hoe kunnen we meer uit onze vakantie halen? Vaak wordt deze vraag gesteld vanuit je gevoel dat je een vakantie nodig hebt van je vakantie. Eigenlijk betekent dit dat je te druk bent geweest op vakantie en niet of nauwelijks tijd voor jezelf hebt genomen om tot rust te komen. 

Het afstappen van je dagelijkse routine is zeker niet eenvoudig. We zijn er simpelweg gewend aan geraakt. Met onderstaande tips geven we je aan hoe je meer kunt genieten van je vakantie.

Plan een paar activiteiten

Elk land heeft altijd wel een aantal leuke activiteiten die ze organiseren. Door voordat je op reis gaat al te kijken welke activiteiten je wilt doen, loop je minder snel het risico dat je een leuke activiteit mist.Houdt daarom altijd goed het internet in de gaten, zoek op Google naar de planning in een bepaalde land of stad. Wellicht speelt er zich een leuk evenement af. Plan niet je gehele vakantie vol met activiteiten, want er moet ook ruimte zijn voor de spontane acties en uiteraard gewoon relax je rust pakken.

Plan je activiteiten voor je vakantie

Zet je vakantiemodus aan

We kennen het allemaal wel. Toch nog even je email checken voor werk, of de werk whatsapp lezen of er iets belangrijks vermeld is. Het maakt je tot een uitstekende werknemer, maar tot een slechte vakantieganger. Je bent namelijk altijd "aan" en dat zorgt ervoor dat je nooit echt relaxed bent, wat nu eigenlijk de hele intentie is van een vakantie.

Zorg ervoor dat je collega's weten dat je op vakantie bent en dat je de aankomende weken of dagen niet op je telefoon kijkt oftewel niet met werk bezig bent. Heb je toch verplichtingen tijdens je vakantie spreek dan af met jezelf dat je bijvoorbeeld alleen in de middag op je telefoon kijkt en voor de rest niet. Zo zorg je ervoor dat collega's minder snel geneigd zijn jou een bericht of mail te sturen en heb jij meer rust gecreëerd voor jezelf.

Zet je vakantiemodus aan

Geniet van het nu

We maken allemaal wel eens de fout dat we te erg bezig zijn met morgen of gisteren. Daardoor vergeten we te genieten van vandaag. Wat helpt is op te schrijven hoe jij gisteren hebt ervaart en wat je verwacht van morgen.

Daarna schrijf je op wat je vandaag wilt gaan doen en/of hoe je wilt dat je dag eruit gaat zien. Door te eindigen met vandaag zorg je ervoor dat je hersenen zich meer bezighouden met vandaag.

Door ook minder gebruik te maken van je telefoon zorg je ervoor dat je meer geniet vandaag in het moment. Er is namelijk minder afleiding, waardoor jij je volledig kan richten op dit moment.

 

Neem tijd voor jezelf.

Als je met vrienden, familie of je geliefde op vakantie bent, vergeet je ook weleens aan jezelf te denken. Alleen zijn het juist de momenten met onszelf waardoor we zo extra genieten van een vakantie. Lekker uit je favoriete boek lezen, een Sudoku of naar de muziek van je favoriete artiest luisteren kan voor veel rust zorgen voor jezelf. Je zorgt er namelijk voor dat je hersenen weinig hoeven na te denken en heerlijk kan relaxen. Daar waar je vakantie voor bedoelt is.

Tijd voor jezelf tijdens de vakantie


Wij hebben de tips natuurlijk ook zelf uitgeprobeerd en merkten zeker een positieve effect. Wil jij ook die positieve effecten, wacht niet langer en probeer deze tips zelf uit!