Vliegvakantie naar de Spaanse zon

Vliegvakantie naar de Spaanse zon

In het zuidwesten van Europa ligt het zonnige Spanje, dat dankzij ruim 4900 kilometerslange kustlijn al sinds jaar en dag één van de populairste bestemmingen is voor strandvakanties. Spanje heeft samen met de Canarische Eilanden en de Balearen ontzettend veel bijzondere plekjes te bieden waar je kunt ontspannen in de zon. Ben jij niet zo’n strandliefhebber, maar je partner wel? Dan kun je in het zonnige Spanje daar de perfecte middenweg in vinden. Spanje heeft namelijk ook heel veel culturele plekken te bieden waar je je ogen uitkijkt.

Leuk om te weten: van alle Europese landen heeft dit land de meeste steden waarvan het volledige historisch centrum UNESCO-werelderfgoed is verklaard. Voor de cultuursnuivers is het zeker aan te raden een bezoekje te brengen aan steden als MadridBarcelona of Valencia. Deze hebben een aantal uitschieters zoals de Sagrda Familia en Park Guell in de hoofdstad in Noord-Spanje. Kun je direct na het bezichtigen weer terug naar het strand en lekker ontspannen in het heerlijke water!

Park Guell in Noord-SpanjePark Guell in Noord-Spanje

Spaanse zonvakantie aan de Costa’s

Niet alleen in de zomervakantie is Spanje een enorm populaire trekpleister. Ook in de winter trekken vele toeristen naar Zuid-Spanje om daar te genieten van het warme klimaat, terwijl in Nederland de mensen aan het sneeuwruimen zijn. Een bekende plek daarvoor zijn de beroemde Costa’s. Zo heeft het levendige Costa Blanca en de Costa Brava prachtige ruige rotspartijen en fraaie vakantiehuizen. Maar als je meer een rustzoeker en natuurliefhebber bent, voel je je veel meer thuis op de groene Costa Verde. De bekendste voor de zonliefhebbers is toch wel de Costa del Sol met ruim 600 kilometer aan strand. Hier vind je gemiddeld 300 dagen per jaar de zon en dankzij de kindvriendelijke stranden is het de perfecte plek om met je gezin door te brengen.

 

Culinaire stedentrip door Spanje tijdens een zonvakantie

Ga jij een zonvakantie naar Spanje boeken? Dan moet je zeker ook wat van de cultuur meekrijgen. Het is ideaal om tussen alle dagen met zonnen en ontspannen ook dagjes uit te plannen. Je kunt je vakantie heel leuk aanvullen met een kleine stedentrip door Spanje. Zo krijg je echt wat van het land te zien en kunnen jullie ondertussen genieten van het prachtige weer en natuurlijk de fantastische sfeer van Spanje. Bij een stedentrip denk je misschien al snel aan het geijkte Valencia of Barcelona, maar Spanje kent nog veel meer prachtige plaatsen die typisch Spaans zijn. Een van die zogenoemde ‘schatten’ van Spanje is het strand van San Sebastián. Door het fijne goudgele zand, het prachtige uitzicht en het relatief rustige karakter van het water is het de perfecte plek om even helemaal tot jezelf te komen en te genieten van het uitzicht.

Strand van San Sebastián.

Strand van San Sebastián.

Hou jij wel van zwemmen en ben je gek op sauna’s? Marbella, Malaga en Torremolinos zijn de beroemde badplaatsen waar je dan zeker tijdens je zonvakantie in Spanje eens een bezoekje moet brengen. Dan weet je zeker dat je helemaal zen en ontspannen weer terug naar huis gaat!

 

Culinair genieten in Spanje

Ook je culinaire hart maakt een sprongetje, want met de meeste Michelinsterren per vierkante meter in de wereld is dit absoluut de plaats om heerlijk uit eten te gaan en nieuwe keukens en gerechten te ontdekken.

Culinair genieten in Spanje

Heb jij ook al helemaal zin in je zonvakantie naar Spanje? Boek vandaag nog je vliegtickets bij Vliegcenter.nl en geniet van de Spaanse zon!