Stedentrip Valencia: Wat te doen

Stedentrip Valencia: Wat te doen

Valencia wordt steeds populairder als bestemming voor een stedentrip. Het ziet er naar uit dat het nog populairder zal gaan worden dan Barcelona als citytrip! Valencia is een bestemming die je zeker gezien moet hebben bij een bezoek aan Spanje! Het is een prachtige stad met mooie oude gebouwen, heerlijk eten en veel strand. Hieronder een aantal van de ‘must see’ bezienswaardigheden in Valencia.

De oude stad bezoeken

Het deel van Valencia met de meeste bezienswaardigheden is de oude stad. Het ligt ten noorden van het station en ten zuiden van de droge rivierbedding. Probeer jouw accommodatie in dit gebied te boeken als je centraal gelegen wilt zijn bij de citytrip. In dit gebied vind je onder andere de grote kathedraal van Valencia en de Basiliek met het prachtige schilderij op het plafond van de koepel. In de oude stad zijn er talloze gezellige plekken te vinden waar je onder het genot van een heerlijk glaasje Sangria kunt genieten van de ondergaande zon.

Kathedraal Oude Dame ValenciaKathedraal van Valencia

Kom tot rust in de Botanische Tuin

Ontdek de botanische tuin van de Universiteit van Valencia! Een prachtig park met veel bomen en bloemen waar je perfect rustig in kunt rondwandelen. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan cactussen, ga op zoek naar kikkers in de vijver of ontdek zelf welke kruiden er allemaal te vinden zijn. Ook als het warm is in Valencia is de botanische tuin een geweldige plek om te bezoeken. Dit komt door het feit dat er veel schaduw te vinden is voor lekkere afkoeling tijdens de warme dagen.

Ontspannen aan zee

Op ongeveer 5 km van de oude stad ligt het strand van Valencia. Je kunt er naar toe wandelen, maar het is ook een geweldige bestemming om met de fiets heen te gaan. Overal in de stad zijn fietsen te huur. Voor ongeveer 5 euro per dag huur je al je eigen fiets.
Er zijn veel cafés en restaurants aan de promenade. Een aanrader zijn de terrasjes aan het water waar je kunt genieten van een heerlijk bord met paella en prachtig uitzicht op de zee.

Strand van ValenciaHet strand van Valencia

Aanschouw CAC

CAC staat voor Ciutat de les Arts I les Ciencies (Stad van Kunst en Wetenschap). Het is het icoon van Valencia en de meest populaire plek voor fotografen. Hier kun je als fotoliefhebber uren doorbrengen met het fotograferen van alle geometrische vormen en de felle kleuren van het witte gebouw met het prachtige lichtblauwe water. Zeker een aanrader voor de artistieke reizigers.


Op Vliegcenter.nl boek je vliegtickets naar Valencia voor de meest voordelige prijs die je maar kunt vinden. Voor iedereen is het mogelijk om deze prachtige stad zelf eens te bezoeken. Of je nu jong of oud bent, Valencia is een stad die bij iedereen op de bucket list zou moeten staan.