Stedentrip naar het Magische Marokkaanse Marrakech

Stedentrip naar het Magische Marokkaanse Marrakech

Of je nou alleen of met partner, familie of vrienden gaat, Marrakech heeft een oase aan bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt doen en bezichtigen. Van prachtige architectuur tot heerlijke, kleurrijke markten met souvenirs en lekkernijen, mooie riads en natuurlijk de heerlijke Marrokkaanse keuken die je zeker niet aan je neus voorbij mag laten gaan.

De stad Marrakech

Marrakech is een van de vier Marokkaanse koningssteden. De stad is gelegen in het westelijke binnenland van Marokko en toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Wanneer je de binnenstad van Marrakech binnenkomt zul je meteen zien hoe het Marokkaanse leven gemengd is met rijk en arm op een positieve manier oftewel het dagelijkse Marokko wat voor de toeristen om mooie sfeer geeft met veel prachtige verborgen parels. De mooiste van deze plekjes vindt je verborgen in steegjes en smalle straatjes die in de eerste oogopslag niet spannend lijken.

Stad Marrakech stedentrip

Cultuur Marrakech

Zoals bij zo veel vakantiebestemmingen doe je er goed aan om je vooraf te verdiepen in de cultuur en de (lokale) gebruiken. Omdat Marokko een islamitisch land is, is het bijvoorbeeld aangeraden om je respectvol te kleden (voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke toeristen). Lees je dus vantevoren goed in!

Marrokaanse muntthee

Marrakech ideaal voor wandeltours en excursies

Marrakech ligt aan de voet van de Hoge Atlas en is daardoor een prima uitvalsbasis voor wandelliefhebbers en bergbeklimmers. Je kan vanaf Marakech binnen 1,5 uur met een minibus naar de voet van de Toubkhal en vanaf daar kan je met een (Engelstalige) gids naar de top van de hoogste berg van Noord-Afrika klimmen.

Je hoeft natuurlijk de stad zelf niet uit om je een aantal dagen lekker te kunnen vermaken! Met rondstruinen door de smalle, sprookjesachtige straatjes en steegjes van de Medina (de oude stad) kun je al een heerlijke dagje vullen.
 

Djmaa-el-Fna plein

Ook het wereldberoemde Djmaa-el-Fna plein zal ongetwijfeld niet aan je ontkomen. ’s Ochtens is het een en al bedrijvigheid met heerlijke street-food tentjes en ’s avonds zal het plein zich vullen met muzikanten, straatartiesten, marktjes etc. Het plein is omringd door restaurants en eetstalletjes, sommigen met een dakterras waar vanaf je een heerlijk uitzicht hebt over het wereldberoemde plein.

Djamaa-el-Fna plein in MarrakechDjamaa-el-Fna plein in Marrakech

Meer bezienswaardigheden Marrakech

Voor winkelen en souvenirs moet je naar de Souk van Marrakech die op steenworp afstand van de Djmaa-el-Fna ligt. Voor de cultuursnuivers zijn er tientallen moskeeën. Bezoek de Koutoubia moskee, de Saadiatombes, het Bab Agnaou, de Almoravid Koubba en de Ben Youssef Moskee. Voor architectuur en musea moet je naar het Maison de la Photographie, de Ben Youssef Madrasa (school), Het Bahiapaleis, de Majorelletuin, Menaratuinen en de Agdaltuinen, het El-Badi Paleis, het Marrakech museum van beeldende kunst en het Dar Si Said museum.

Koutoubia moskeeKoutoubia moskee

Met het vliegtuig vanaf Schiphol Amsterdam ben je al binnen vier uur op Marrakech Manera, het vliegveld van Marrakech. Ook zijn er budgetvluchten van Eindhoven naar Marrakech met bijvoorbeeld Ryanair.


Kortom, Marrakech is een heerlijke bestemming voor een sprookjesachtige stedentrip gevuld met cultuur, heerlijk eten en kleurrijke souks! Boek snel je vliegtickets Marrakech goedkoop en eenvoudig online bij Vliegcenter.nl voor je stedentrip Marrakech!