Leuke weetjes over vliegtuigen

23/08/2019
Leuke weetjes over vliegtuigen

Ieder jaar zijn er weer een hele hoop mensen die op vakantie gaan met het vliegtuig. De reden hiervoor is simpel, het is namelijk super eenvoudig en vaak ook nog eens een stuk goedkoper dan de andere vormen van vervoer. Vandaag hebben wij de leukste weetjes over vliegtuigen op een rijtje gezet. Hiermee kan je je alvast verheugen op jou volgende vakantie!

Vliegtuigen zijn bestand tegen bliksem 

Het is volkomen begrijpelijk dat mensen een beetje bang zijn tijdens het vliegen. Zo denken mensen dat ze nog wel eens geraakt zouden kunnen worden door de bliksem. De waarheid is echter dat vliegtuigen regelmatig door bliksem worden geraakt en dat sinds 1963 geen enkel vliegtuig ooit is neergestort door blikseminslag. Vliegtuigen van vandaag de dag zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen deze inslag. Dit geeft je een rustig gevoel toch?

Vliegtuigen hebben extra slaapplaatsen 

Sommige vliegtuigen hebben slaapkamers waar alleen de bemanningen toegang toe hebben. Er zijn vluchten die ongeveer 15-16 uur duren, om te voorkomen dat de bemanning oververmoeid raken kunnen ze een dutje doen in de geheime slaapkamer. In de slaapkamer staan ongeveer 5-10 bedden die ze via een verborgen trap kunnen bereiken.

Vliegen zorgt voor minder honger

Passagiers hebben meestal geen zin in eten wanneer ze in het vliegtuig zitten. Het blijkt niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij te zijn. De reden waarom vliegtuigvoedsel vies is, is het feit dat de lucht in het vliegtuig de smaak van een voedsel- of drankje verandert. Hierdoor krijg je dus een andere smaak dan gewoonlijk. Wees dus niet verbaasd als jouw pizza niet hetzelfde smaakt als op de grond. Lees ook onze blog over eten in het vliegtuig.

De badkamerdeur is niet echt op slot

Je kunt de deuren van het toilet van buitenaf open maken. Dit zorgt ervoor dat het cabinepersoneel altijd toegang heeft tot afgesloten toiletten in geval van nood. In andere gevallen kan het cabinepersoneel de toegang tot de badkamers tijdens het opstijgen en landen beperken. Je wilt nu eenmaal niet hebben dat iemand op het toilet blijft zitten als je te maken krijgt met erge turbulentie.

De middelste plekken zijn het beste

Mocht je al snel last hebben van turbulentie tijdens het vliegen dan kan je het beste voor een plek in het midden kiezen. Volgens piloten zijn deze plekken namelijk beter bestand tegen de turbulentie, wanneer je achterin of voorin zit zal je er veel meer last van hebben. Nadeel is natuurlijk wel dat je hier niet zo’n mooi uitzicht hebt tijdens het vliegen.


Vliegen is echt een bijzondere gebeurtenis, je zweeft nu eenmaal niet iedere dag een paar kilometer boven in de lucht. Bij Vliegcenter.nl ben je op de juiste plek voor de meest voordelige vliegtickets. Ga jij binnenkort op een korte stedentrip naar Rome? Of kies je toch voor een rondreis door Australië? Altijd jou vliegtickets voor een voordelige prijs met Vliegcenter.nl! Ben jij er klaar voor om die vliegexperience te beleven?