Alles over eten in het vliegtuig

Alles over eten in het vliegtuig

Over het algemeen valt het eten in het vliegtuig tegen en staat het bekend als slecht eten. Hoe komt dit en is dit ook zo? Hier vertellen we je alles wat je over het eten in het vliegtuig moet weten met handige tips.

Flauw eten

Vaak geven we als reiziger aan dat het vliegtuig eten niet smaakt. Grotendeels heeft dit met onszelf te maken. De belangrijkste reden is dat onze smaak flink vermindert als we hoog in de lucht zitten. Het smaakvermogen neemt namelijk met dertig procent af. Daarnaast kunnen we ook minder goed ruiken door de lagere druk en de relatief droge vliegtuiglucht.

Vliegtuigvoedsel vers en gezond?

Altijd al willen weten of het eten in het vliegtuig gezond en vers is? Doordat we minder proeven wordt op het vliegtuigeten extra zout, suiker en vet toegevoegd. Deze ingrediënten versterken onze smaak. Zo proeven we toch nog iets. Deze 3 stoffen zorgen ervoor dat we opzwellen. Door het zout en suiker wordt het water vastgehouden en als we dit niet verbanden wordt het in je lichaam opgeslagen. Dit zie je helaas ook weer terug op de weegschaal.

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij worden vaak maaltijden enkele dagen voor consumptie gemaakt en ingevroren. In het vliegtuig wordt het vervolgens opgewarmd. Dit kan uiteraard niet met alle soorten voedsel. Als het eten in het vliegtuig belangrijk voor je is controleer dan goed met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. De luchtvaartmaatschappijen Thai Airways en Turkish Airlines zijn één van de betere als het om vliegtuigeten gaat met vers bereide ingrediënten.

Alles over eten in het vliegtuig

Koffie, thee en water

Ben je verslaafd aan koffie of thee. Probeer je dan tijdens een vlucht in te houden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel vliegtuigen erin falen om een goede kwaliteit te leveren. Het water is niet altijd goed schoon. Wel is het  belangrijk om goed gehydrateerd te blijven als je hoog in de lucht hangt. Door de lage luchtvochtigheid verliest je lichaam namelijk veel vocht. Drink tenminste 250 milliliter water per uur. Neem bijvoorbeeld zelf waterflesjes mee (als dit mag) of ga voor de flesjes aan boord.

Koffie, thee en water tijdens je vlucht

Handige tips voor vliegtuig-eten

Om toch lekker te kunnen genieten van je maaltijd in het vliegtuig hebben we wat handige tips voor je.

Zit voor of achterin
Het eten wordt helemaal voor of achteraan bereid of opgewarmd, daar waar de keuken zich bevindt. Een plek hier dichtbij betekent dat je sneller je maaltijd krijgt en vaak heb je ook nog de meeste keuze beschikbaar.

Vers eten
Ga na of het vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt vers eten aan boord heeft. Controleer van welke leverancier dit afkomt. Wordt het vers bereid kies dan hiervoor of neem zelf goed verpakt vers eten mee. Check wel of dit voor jouw vliegreis mag.

Verwacht niet te veel
Ja, het is nou eenmaal zo. Het eten als in een topsterren restaurant zul je niet krijgen. Ook zal het niet hetzelfde zijn als thuis. Als je je verwachtingen niet te hoog instelt, zal het alleen maar meevallen.


Goed eten in het vliegtuig voor jouw reis! Weet jij al waar je naartoe gaat vliegen?

Andere Interessante Blogs