Tips voor vliegen met kinderen

Tips voor vliegen met kinderen

Vliegen met kleine kinderen kan absoluut comfortabel zijn. Met de juiste tips houdt je zelfs jouw drukke kind rustig tijdens het vliegen. De beste tips voor het vliegen met kids voor een ontspannen vlucht. Wie wil dat nou niet?

 

Bereid je kinderen voor

Bij het vliegen komt een hoop kijken en kan voor kinderen best spannend zijn. Zekers als ze nog nooit hebben gevlogen. Door ze hierop al voor te bereiden neem je de stress en spanning bij ze weg. Ze zijn een stuk minder onrustig als ze weten wat er gaat gebeuren. Vertel ze wat ze te wachten staat in het vliegtuig en hoe het traject verloopt. Doe dit op een speelse manier door bijvoorbeeld vliegtuigje te spelen in plaats van winkeltje.

 

Kies de juiste luchtvaartmaatschappij

Zorg ervoor dat je weet hoe het zit bij jouw luchtvaartmaatschappij als je met kinderen of een baby gaat vliegen. Per luchtvaartmaatschappij kunnen de regels namelijk enorm verschillen. Kijk goed naar de kosten, wat bij de één gratis is kan bij de andere tegen meerprijs zijn. Bijvoorbeeld een baby van 2 jaar meenemen. Verdiep je hierin en vraag informatie op als kindvriendelijke stoelen, speciale babybedjes en een kinderrij. Het kan prettig zijn om voor een iets duurdere vlucht te kiezen, waardoor je prettigere vliegtijden hebt, niet overal aan boord voor hoeft te betalen en onderaan de streep toch goedkoper uit bent.

 

Neem het juiste speelgoed mee

Geschikt speelgoed voor in het vliegtuig is net wat anders dan in de auto. Entertainment aan boord van het vliegtuig is er vaak niet.  Zorg ervoor dat ze altijd het speeltje hebben waar ze niet zonder mee kunnen of beter nog koop een nieuwe waar ze weer volop mee bezig zijn. Een tablet is een echte aanrader. Zorg er uiteraard voor dat deze van te voren goed is opgeladen en vol zit met spelletjes en filmpjes (met een koptelefoon). Neem geen speelgoed mee dat makkelijk op de grond kan vallen en je telkens moet oprapen. Of zorg ervoor dat je ze kunt vastmaken met veters aan je stoel.

Neem het juiste speelgoed mee voor je vliegreis

Neem snoepgoed mee

Neem voedsel mee voor je kinderen waar ze lang mee bezig zijn om te eten. Snoepgoed meenemen is fantastisch let echter wel op de hoeveelheid suikers. Suikervrij is ideaal! Stukjes fruit of rozijntjes zijn ze vaak lang mee bezig doordat ze er goed op moeten kauwen.

Vooral bij het landen en opstijgen kan de druk op de oren pijnlijk zijn en is snoepgoed waar ze veel moeten kauwen handig.

 

Comfortabele kleding voor jezelf en de kinderen

De temperatuur in het vliegtuig kan erg verschillend zijn. De ene keer fris en de andere keer erg warm. Laagjes kleding is om deze rede handig. Hemdje, shirtje, vestje etc… kun je gemakkelijk aan- of uittrekken als het warm of koud wordt. Houdt er ook rekening mee dat jezelf en de kinderen kleding draagt dat comfortabel zit en makkelijk in kunt bewegen. In het vliegtuig heb je een beperkte ruimte en wil je ook makkelijk met de kinderen naar het toilet kunnen. Zowel in het vliegtuig als buiten het vliegtuig is dit handig.

 

Inchecken en documenten kinderen

Je maakt het jezelf en de kinderen veel makkelijker om van tevoren in te checken. Voorkom dat je moet wachten in lange rijen. Bij de meeste maatschappijen kun je eenvoudig online inchecken. Baby’s en kinderen moeten tegenwoordig een eigen paspoort hebben. Vraag eventueel na bij de ambassade van het land van bestemming of er nog andere reisdocumenten nodig zijn.

Vliegdocumenten voor kinderen