Deze tempels moet je bezoeken tijdens je verre reis

Deze tempels moet je bezoeken tijdens je verre reis

Als je op vakantie gaat naar een ver oord dan is er veel te zien en zal je dus keuzes moeten maken. Toch zijn tempels een onderdeel van jouw reis die je echt niet wilt overslaan. Tempels zijn namelijk bijna altijd de moeite waard om te bezoeken. Waarom dit het geval is leggen we je hier uit. Ook vertellen we je welke tempels je ooit een keer gezien moet hebben, het is namelijk onmogelijk om alle tempels te bezoeken.

Waarom tempels een belangrijk onderdeel zijn van jouw reis

Als je in een land bent zoals Thailand of India waar er tempels in overvloed zijn dan moet je er minimaal eentje bezoeken. Er zijn natuurlijk genoeg andere leuke dingen te doen maar tempels zijn een belangrijk onderdeel van het land en horen bij jouw ervaring van dit land. Tempels zijn de plekken waar je iedereen samen ziet komen: Toeristen, de lokale bevolking, arm en rijk. Dit maken het mooie plekken om naartoe te gaan, naast dat de plekken zelf natuurlijk ook heel mooi zijn.

Elke tempel ziet er weer anders uit en tempels van andere religies en stromingen zien er ook allemaal weer net wat anders uit. Hierdoor kun je meer tempels bezoeken voordat het gaat vervelen. Bovendien vind je tempels amper in Europa, laat staan in Nederland, dus is het bezoek aan een ver land de uitgelezen kans om er een paar te bezoeken.

Maar er zijn natuurlijk veel te veel tempels om allemaal te bezoeken, dus welke zijn écht de moeite waard om te bezoeken? Ik zal je de mooiste tempels rondom de wereld geven, en dat zijn niet per se de meest bezochte.

Wat Chai Watthanaram

Deze tempel ligt in de voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya. Ayutthaya heeft veel prachtige eeuwenoude tempels, maar Wat Chai Watthanaram springt er wel echt uit. Het is ook een tempelcomplex in plaats van een tempel en je ziet eraan dat deze tempels al eeuwen standhouden. Ook de ligging is prachtig aan de oever van een rivier en omringt door een grasveld.

Wat Chai Watthanaram tempel in AyutthayaWat Chai Watthanaram tempel in Ayutthaya

Otagi Nenbutsu-ji

Otagi Nenbutsu-Ji is de verborgen parel van Kyoto. In deze tempel zal je amper andere toeristen vinden, er gaat dan ook geen directe bus naar toe en in de meeste reisgidsen zal je het niet terugvinden. De wandel er naartoe over het afgelegen bergpad is al prachtig en prima te doen voor de gemiddelde toerist. Nadat deze tempel was verwoest door een tyfoon is hij verplaats van plek en heeft de lokale bevolking zelf geleerd om rakan te maken, expressieve stenen die Boeddha’s volgelingen voorstellen. Doordat deze rakan gemaakt zijn door de gewone mens zijn ze nog net wat anders dan de rakan die je in de meeste tempels vindt, en er zijn er 1200 om te bewonderen.

Beelden bij Otagi Nenbutsu-Ji Tempel in KyotoBeelden bij Otagi Nenbutsu-Ji Tempel in Kyoto

Swayambhunath

Deze tempel in Kathmandu, Nepal wordt ook wel de apentempel genoemd en je zal er dus ook veel apen tegenkomen wanneer je deze bezoekt. De Boeddhisten zien deze tempel bovendien als een van de heilige plekken in Nepal, wat deze tempel zeker een bezoekje waard maakt.

Swayambhunath tempel in KathmanduSwayambhunath tempel in Kathmandu

Prasat Hin Phanom Rung

Van Angkor Wat heb je vast weleens gehoord, deze Khmer tempel is in dezelfde stijl gebouwd maar is nog ouder en nog groter. Prasat De Phanom Rung is het grootste Khmer tempelcomplex van Thailand en vind je in Buriram. Naast dat het een prachtige tempel is uit de 12e eeuw ligt hij ook nog eens op een indrukwekkende plek, op de top van een uitgedoofde vulkaan.

Prasat Hin Phanom Rung Tempel in ThailandPrasat Hin Phanom Rung Tempel in Thailand

Taktshang Monastery

Het tijgernest klooster vind je in Bhutan en ligt tegen een granieten bergwand aan. Het verhaal gaat dat de stichter van het Tibetaanse boeddhisme naar dit klooster toevloog op de rug van een tijger, vandaar de naam, en hier enkele jaren bleef. Dus geniet hier van een prachtige tempel en een prachtig uitzicht.

Taktshang Monastery in BhutanTaktshang Monastery in Bhutan

Wat Saam Prasob

Deze tempels zijn uniek doordat ze grotendeels onderwater liggen na het aanleggen van een dam die de waterspiegel liet stijgen. De tempels liggen in Thailand en zijn gebouwd door een bevolking genaamd Mon die uit Myanmar zijn gevlucht vanwege geweld. De tempels kun je momenteel alleen nog maar per boot bereiken, maar het is de vaart meer dan waard.

Fushimi Inari

Als je wel houdt van een lange wandeling dan is deze tempel in Kyoto wat voor jou. De tempel zelf is prachtig maar de aanloop hier naartoe is misschien nog wel bijzonderder. Het is een pad van vier kilometer naar de top van een berg waar je onder duizend rood-geschilderde torii poorten doorloopt. Ook voor Instagram is dit een topper om te bezoeken.

Fushimi Nari Tempel in KyotoFushimi Nari Tempel in Kyoto

De Hangende Tempel

Zoals de naam al voorspelt hangt deze tempel tegen een bergwand aan op wel 75 meter hoog. De houten tempels hangen tegen Mt. Hengshan, een heilige berg in Datong, China. Een ander bijzonder aspect is dat verschillende religies hier samenkomen, er zijn vertegenwoordigers van Boeddha, Laozi en Confucius aanwezig.

Hengshan Hanging Temple oftewel De Hangende TempelHengshan Hanging Temple oftewel De Hangende Tempel

Polonnaruwa

Deze tempel in Sri Lanka heeft wel vier enorme uitgehouwen Boeddhabeelden die de offerschalen bewaken. De tempel ligt een beetje in ruïnes, maar de beelden staan nog fier en zijn dus echt een bezoekje waard.

Polonnaruwa Tempel Sri LankaPolonnaruwa Tempel Sri Lanka

Khajuraho

Ook deze Indiase tempel is bijzonder op zijn eigen manier. Je vindt er namelijk erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken. De tempels stammen uit de 11e eeuw maar zijn tussen de 12e eeuw en de 19e eeuw verborgen gebleven. Door de muur die hier omheen stond en de overwoekerde jungle zijn hier honderden jaren geen bezoekers geweest, maar jij kunt er nu wel naartoe.

City of Tempels Khajuraho in IndiaCity of Tempels Khajuraho in India


Tempels heb je over de wereld genoeg om te bezoeken, maar als je moet gaan kiezen dan zijn dit toch een paar tempels die écht op jouw bucketlist moeten staan. Ga je toevallig nog een van deze landen bezoeken? Vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan de tempel die in dat land ligt, je gaat er geen spijt van krijgen. Boek jouw vliegticket voordelig en eenvoudig op Vliegcenter.nl