5 redenen om naar Turkije te vliegen

5 redenen om naar Turkije te vliegen

Ieder jaar zijn er een hele hoop mensen die met hun voordelige vliegtickets van Vliegcenter.nl afreizen naar Turkije voor in de vakantie. Zo blijkt dit land één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders te zijn. Maar wat zijn nu de redenen dat ook jij naar Turkije zou moeten vliegen in jouw zomervakantie? Tijd om daar achter te komen, wij hebben voor jou de top 5 redenen op een rijtje gezet!

1. Het is op dit moment voordelig

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gezien heeft de Lira, de Turkse munt, recentelijk een flinke daling meegemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat je nu voor super weinig geld een gezellige en leuke vakantie kunt hebben in Turkije. Het is dan ook niet zo raar dat er op dit moment zoveel mensen zijn die besluiten om naar dit prachtige land af te reizen. Je kunt goedkoper uiteten, shoppen en nog veel meer. In dit geval is het dus: ieder nadeel heeft ook zijn voordeel!

Cultuur Turkije

2. Turkije heeft een unieke cultuur

De Turkse cultuur is erg bijzonder om te zien, en dat is nog licht uitgedrukt. In tegenstelling tot veel andere landen in Europa kan je in Turkije nog echt een unieke cultuur terugvinden. Zo zijn er onder andere kenmerken van de Oosterse wereld, maar ook de Europese cultuur is goed terug te zien wanneer je bijvoorbeeld door Istanbul loopt. Deze mengeling van verschillende culturen maakt het een zeer bijzondere plek om te zien. Als je nieuwe inzichten op wilt doen dan is dit echt het land wat je zou moeten bezoeken in de vakantie.

3. Je kunt er heerlijk eten

De Turkse keuken is een van de meest heerlijke keukens die je maar kunt vinden op de wereld. De Turkse keuken staat bekend om het lekkere brood, de malse lamsspiesjes en de zoete thee. Door dit lekkere eten zal je tijdens jouw vakantie niets tekort hoeven komen. In de grote steden zijn er meer dan genoeg terrasjes waar je onder het genot van een heerlijk gerecht de zonsondergang kunt bekijken.

Turkse Keuken

4. Het land heeft alle soorten landschappen

Wanneer mensen aan Turkije denken zullen ze voornamelijk denken aan de steden aan de kust, echter is er veel meer te ontdekken in dit enorme land. Het is inderdaad zo dat er veel toeristen afreizen naar de badplaatsen om een duik te nemen in de Zwarte zee of in de Middellandse zee. Echter is het binnenland ook zeker een bezoekje waard. Loop bijvoorbeeld over de bazaar in Ankara of ontdek de wonderlijke wereld van Cappadocië.

Strand in Antalya, TurkijeStrand in Antalya, Turkije

5. In Turkije schijnt de zon volop

Tijdens je vakantie wil je het liefst dat het niet regent, het moet nu eenmaal wel lekker weer zijn. In Turkije zit je hiervoor wel goed, dit land staat namelijk bekend om de vele zondagen. Wanneer je kiest voor een vakantie in dit warme land zal je altijd weer bruin terugkomen. Houdt er rekening mee dat het in de zomer soms wel 40 graden kan worden, al is het in het voorjaar wel wat koeler.

Turkije zonvakantie


Ben jij klaar om het lekker Turkije te bezoeken? Boek je vliegtickets Turkije voordelig online bij Vliegcenter.nl!