Ontdek de leukste dingen om te doen in Istanboel

Ontdek de leukste dingen om te doen in Istanboel

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring dan is er één plek in Europa die je gezien moet hebben, we hebben het hier natuurlijk over Istanboel. Istanboel staat bekend als dé stad die zowel Europees als Oosters aanvoelt. Dit maakt Istanboel dan ook een erg bijzondere plek om te bezoeken.

Wanneer je een vakantie naar Istanboel boekt zijn er een aantal dingen die je gewoon gezien moet hebben. Wij hebben de leukste dingen om te doen in Istanboel op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat tijdens jouw citytrip Istanboel niet mag ontbreken!

Maak kennis met de Islamitische wereld

De Islam speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven in Istanboel. Dit kan je onder andere zien aan de grote hoeveelheid moskeeën en minaretten in de stad. Tijdens jouw bezoek aan de stad zou je zeker eens een kijkje moeten nemen bij de Hagia Sophia. Deze moskee staat bekend om de prachtige versieringen en de bijzondere uitstraling. Waarschijnlijk heb je deze moskee wel eens voorbij zien komen, er zijn namelijk een hele hoop Hollywood films opgenomen. De moskee torent boven de stad uit en is van vrijwel iedere uithoek in Istanboel te herkennen. Dit maakt het een goed referentiepunt voor wanneer je de weg kwijt bent.

Hagia Sophia in IstanboelHagia Sophia in Istanboel

Neem een bootreisje op de Bosporus

De Bosporus is het strookje water tussen het Oosterse en het Europese deel van Istanboel. Wanneer het lekker weer is zou je zeker eens een bootreisje moeten maken. Tijdens het bootreisje kom je langs alle prachtige paleizen en kastelen die aan de oever van de Bosporus liggen. Het water is relatief warm, hierdoor is het een uitstekende plek om even een duik te nemen. Dit in combinatie met de vele vissen en de mooie strandjes maken dit een leuk uitstapje voor tijdens jouw vakantie.

Bosporus-brug in Istanboel bij zonsondergangBosporus-brug in Istanboel bij zonsondergang

Duik de bazaar in

Mensen die houden van shoppen zullen echt niet genoeg kunnen krijgen van de grote bazaar in het centrum van de stad. In deze bazaar zijn honderden kleine winkeltjes te vinden. Je vindt er van alles, van de meest verse kruiden tot aan alle mogelijke soorten tapijten. Wanneer je door de kleine straatjes van de bazaar loopt ruik je de heerlijke geuren van de Turkse hapjes die langs de weg verkocht worden. Je moet wel van een beetje drukte houden.

Van alle plekken in Istanboel is dit het meest toeristische stukje. Door een bezoekje te brengen aan de grote bazaar vang je een glimp op van hoe het is om als verkoper te werken in Istanboel. Een ding is zeker, het is in ieder geval hectisch!

Shoppen in Istanboel

Een vakantie naar Istanboel staat gelijk aan een hele hoop nieuwe inzichten. Het land heeft een rijke cultuur, lekker eten en vooral vriendelijke mensen. Dit maakt het een uitstekende vakantiebestemming. Houdt er rekening mee dat het in de zomer in Istanboel wel 45 graden kan worden. Ons advies is buiten deze periode te reizen.

Goedkope vliegtickets naar Istanboel boek je eenvoudig en gemakkelijk bij Vliegcenter.nl!