Welke naam vul je in bij het boeken van je vliegticket?

Welke naam vul je in bij het boeken van je vliegticket?

Het correct invullen van je naam is ontzettend belangrijk bij het boeken van je ticket. Maak je een foutje kan dit extra kosten met zich meebrengen en mag je (vaak) niet eens vliegen. Hier leggen we je uit hoe je je naam correct invult en wat je moet dan bij een fout in je naam.

Hoe vul je je naam correct in op een vliegticket?

Het lijkt zo simpel, maar toch worden hierin fouten gemaakt. Jouw naam die je invult moet dezelfde naam zijn zoals die onderin de strook van je paspoort of identiteitsbewijs vermeld staat. Ook wel de machinestrook genoemd. Heb je speciale tekens in je naam, dan zal je in de machinestrook gedeelte exact zien hoe je jou naam moet invullen op je ticket.

Vul als eerste naam altijd je eerste volledige naam in zoals deze ook op je paspoort of identiteitsbewijs staat. Vaak komt het voor dat mensen hun roepnaam invullen, terwijl deze niet zo in het paspoort staat. Ook geldt dit voor je (volledige) achternaam.

Een fout die vaak gemaakt wordt bij getrouwde vrouwen is het invullen van de gehuwde naam in plaats van de meisjesnaam die op het paspoort staat.

Paspoort vliegticket naam

Tikfout in je naam bij het boeken

Iedereen kan wel eens een foutje maken. Een tikfout in je naam kan ervoor zorgen dat je niet eens mag vliegen. Wat moet je nu doen als je naam fout op je vliegticket staat?

In de meeste gevallen hanteren luchtvaartmaatschappijen aparte voorwaarden voor het wijzigingen van je naam. Of dit mogelijk is is afhankelijk van de voorwaarden van de maatschappij waar je je vliegticket hebt geboekt. Neem voor het wijzigen van je naam altijd contact op met de partij waar je je vliegticket hebt geboekt of de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen. Het zelf aanpassen is namelijk niet mogelijk.

Naam op vliegticket wijzigen

Voordat je naam laat wijzigen is het verstandig om eerst te kijken naar de tariefsvoorwaarden hiervoor. Deze ontvang je vaak tegelijk bij het boeken van je ticket of kun je op de website van de boekingsmaatschappij terug vinden. Niet elke luchtvaartmaatschappij staat een naamswijziging toe of bijvoorbeeld alleen tot 24 uur voor vertrek. Ook telt snelheid mee, en kun je dan in sommige gevallen kosteloos je ticket binnen 24 uur nog wijzigen.

Naam op vliegticket wijzigen

Fout geschreven naam niet aangepast

Als je je naam op je vliegticket niet laat aanpassen oftewel deze is niet correct heeft een luchtvaartmaatschappij het recht om je te weigeren. De kosten voor een naamswijziging kunnen behoorlijk hoog zijn. Uiteraard is het beter om een naamswijziging te voorkomen en adviseren we je ook altijd je naam dubbel te checken voordat je definitief boekt.


Ben jij op zoek naar goedkope vliegtickets? Eenvoudig vliegtickets vergelijken en jouw goedkope vlucht boeken doe je bij Vliegcenter.nl! De beste deal voor de beste vliegtickets.