Voorkom verrassingen voor of tijdens het reizen met deze tips

Voorkom verrassingen voor of tijdens het reizen met deze tips

Je kent het vast wel: je denkt even lekker op vakantie te gaan en tot je schrik kom je erachter dat je nog allerlei dingen vergeten bent. Je bent dingen vergeten mee te nemen, hebt geen rekening gehouden met bepaalde boekingen die nog gedaan moesten worden, of misschien is je verzekering zelfs niet dekkend genoeg. Hierbij een aantal handige tips waarmee je verassingen kunt voorkomen voor óf tijdens het reizen.

1. Kies de juiste verzekering

Vaak denken mensen bij het boeken van hun vakantie dat ze geen verzekering nodig hebben. Uiteraard ga je ervan uit dat alles goed gaat tijdens de reis. Maar wat nou als het toch mis gaat? Dan zit je met de gebakken peren! Je kunt niet alles zelf onder controle hebben, veel dingen zijn afhankelijk van andere invloeden. Wat doe je bijvoorbeeld als je vlucht ineens niet door lijkt te gaan? Of als je bagage kwijt raakt in de douane? Je leest het vaak genoeg in de krant en denkt dat het jou nooit zal gebeuren. Neem gewoon het zekere voor het onzekere en zorg dat je alle verzekeringen hebt die je mogelijk nodig zou kunnen hebben. Dek jezelf goed! Spijt komt altijd achteraf.

2. Zorg dat je mobiel opgeladen is

Het klinkt zo vanzelfsprekend maar vaak ben je zo lekker aan het genieten van je vakantie dat je het niet in de gaten hebt. Een mobiel hoef je niet alleen te gebruiken om te bellen en foto's te maken, hij kan tegenwoordig veel meer bieden. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken om te vertalen. Is wel zo handig als er geen Engelse teksten te bekennen zijn! Maar je kunt er bijvoorbeeld ook de lokale OV informatie mee opzoeken en de valuta omrekenen. En heb je stiekem een beetje heimwee naar Nederland? Dan kijk je toch gewoon Nederlandse tv op je telefoon via internet! De mogelijkheden zijn tegenwoordig oneindig!

Zorg dat je mobiel is opgeladen tijdens het reizen

3. Over mobiel gesproken..

Voordat je op reis gaat, is het slim om even bij je mobiele provider te checken wat jouw abonnement allemaal dekt. Het zou zonde zijn als je een geweldige vakantie hebt gehad, lekker met je moeder hebt gebeld en foto's gestuurd, alleen maar om thuis om te vallen van de schrik wanneer de rekening op de mat valt. Er zijn wel wat providers die hetzelfde bedrag rekenen voor het buitenland als binnen Nederland, maar dit doen ze lang niet allemaal. Neem gewoon even 5 minuten de tijd om het na te kijken en voorkom een akelige verassing.

4. Internationale bankpas

Afhankelijk van wat voor soort pasje je hebt kan het zo zijn dat je in het buitenland een nare verassing te wachten staat. Sta je daar doodleuk met drie tassen nieuwe kleren in je hand zonder geld. Da's pech, kleding weg! Bij sommige banken moet je pinnen in het buitenland eerst activeren. Ook dit is een kwestie van 5 minuten de tijd nemen om jezelf niet in de weg te staan.

Internationale bankpas

5. Contant geld

Met een wereld die steeds moderner wordt is pinnen niet meer weg te denken. Toch zijn er genoeg winkels waar je niet kunt pinnen en ben je dus verplicht contant te betalen. Laat er nou net geen pinautomaat in de buurt zijn! Voor contant geld zijn er meerdere opties. Je kunt ervoor kiezen om vóór vertrek al je geld om te laten wisselen naar de lokale valuta. Mocht je dit toch vergeten of er simpelweg geen zin in hebben dan is dit natuurlijk ook geen ramp. Zorg er dan wel voor dat je dit gelijk bij aankomst alsnog doet.

6. Wat mag wel? Wat mag niet?

Ander land, andere regels. Wat wij hier in Nederland heel normaal vinden kan in een ander land compleet onacceptabel zijn. Zo vinden wij het heel onbeschoft als iemand aan tafel een luide boer laat. Ga je op reis naar China dan zul je het in restaurants vaak genoeg meemaken. Dit heeft te maken met cultuurverschil. Daar is het juist een compliment om te boeren, dat geeft aan dat het heeft gesmaakt. Meestal kun je binnen een paar seconden alle informatie over de gewoonten van het land op Google vinden.

7. Het vliegveld

Zoals er in andere landen andere regels zijn, heeft elk vliegveld ook zijn eigen regels. Wat je bij het ene land wel mee mag nemen op het vliegveld kan weer heel anders zijn dan het andere land. Zou toch een beetje jammer zijn als het blijkt dat je de helft van je nieuwe aankopen niet mee terug naar Nederland mag nemen. Al helemaal als je dan ook nog eens een boete moet betalen. Alle informatie over wat wel en niet door de douane mag, kun je vaak op de website van het vliegveld vinden.

8. Entertain jezelf

Slapen is een optie die veel mensen als muziek in de oren klinkt tijdens het reizen. Mocht je iemand zijn die moeilijk slaapt in een vliegtuig of gewoon van de spanning niet kan slapen, neem dan wat entertainment voor jezelf mee. Een boek waar je lekker in kan duiken, een podcast waar je in kan verdrinken, noem het maar op. Natuurlijk is het ook geen probleem als jij gewoon geniet van het uitzicht!

Slapen in het vliegtuig


Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat reizen. Het klinkt heel simpel 'even op vakantie gaan', maar er komt nog een hoop bij kijken. Hopelijk kom je met deze tips al een heel eind om je reis prettiger te maken. Maak voor jezelf even een checklist één week voordat je vertrekt en zorg dat je alles afgevinkt hebt. Je geniet het meest van een vakantie als je zorgeloos kan genieten. Ben je klaar om jouw vakantie te boeken? Jouw reis is snel en eenvoudig geboekt bij Vliegcenter.nl!