Top 5 beste tips voor een fijne vliegreis

Top 5 beste tips voor een fijne vliegreis

Iedereen die op reis is geweest kent de perikelen van het onrustig wiebelen in de vliegtuigstoel. Wanneer je plaatsneemt zit je nog in het euforische moment van wanderlust, maar een paar uur later begint die stoel toch redelijk hard te worden. Slapen is niet echt een optie met die snurkende buurman en wandelen gaat ook al niet, want dan moet je eerst over twee personen klimmen. Ja, we begrijpen het he-le-maal. Om jouw vlucht wat draaglijker te maken hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

1. Oordoppen. Absolute must!

Maar niet zomaar oordoppen. Zoals je waarschijnlijk weet, heb je bij het vliegen last van de luchtdruk. Met name bij het opstijgen en landen merk je dit door het ‘ploppen’ van je oren. Als je dat niet doet, kun je last krijgen van hoofdpijn, dus het is belangrijk daar goed op te letten. Wanneer je een lange reis voor de boeg hebt, is het aan te raden oordoppen mee te nemen voor de rust. Je zit nu eenmaal met een hoop mensen in het vliegtuig en daar zitten gegarandeerd een aantal tussen die geluiden maken die je liever niet hoort. Met speciale vliegoordoppen heb je én geen last van de luchtdruk én hoor je de snurkgeluiden van de buurman niet. Win-win!

Oordoppen absolute must voor vliegen

2. Neem alleen handbagage mee

Hoe dan? Ja, ook voor de dames. Die extra 5 paar schoenen ga je toch niet aandoen. Als je een lange vakantie hebt wordt het misschien een uitdaging, maar dit scheelt heel veel frustratie! Je hebt namelijk alles bij de hand, hoeft niet lang te wachten bij het inchecken en wanneer je op plaats van bestemming bent aangekomen kun je direct fluitend naar buiten wandelen. Geen gesleep met koffers én geen ellende met het opnieuw moeten inpakken van de koffer – wat op mysterieuze wijze altijd veel moeilijker is op de terugweg, waar komen al die spullen toch ineens vandaan?!

3. Winter is here

Syberië is niets vergeleken met de airco in een vliegtuig. En aangezien jij de komende paar uur verplicht eenzelfde houding moet aannemen is het aan te raden je daarop te kleden. Als je gaat slapen koel je nog eens extra af, dus voorkom dat je stijf en moe wakker wordt door je goed aan te kleden. Met meerdere laagjes blijf je beter warm en in geval van warmte kun je makkelijk iets uitrekken, zonder meteen in je bikini te eindigen.

Winter is here vliegreis

4. I like big books and I cannot lie

Je moet iets te doen hebben tijdens het vliegen. Met een goed boek kun jij gemakkelijk de tijd slijten en het maakt je ogen ook nog eens moe. Dat maakt het dutje toch een stuk makkelijker! Met een e-book kun je honderden boeken meenemen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker te liggen luisteren. Keuze genoeg aan luisterboeken. Het lijkt net of je een film kijkt, maar dan zonder de beelden. Sweet dreams!

5. Denk aan je nek

Je gaat hoe dan ook slapen in het vliegtuig. Daar kun je je goed op voorbereiden door een fatsoenlijk kussen mee te nemen. De stoelen zijn er namelijk niet echt op gebouwd om comfortabel te powernappen. Met een goede neksteun voorkom je die stijve nek bij het wakker worden!


Ben jij er helemaal klaar voor om op pad te gaan? Boek dan snel jouw ideale vakantie bij Vliegcenter.nl en ontdek de meest prachtige plekken!