Tips bij het huren van een auto voor je vakantie

Tips bij het huren van een auto voor je vakantie

Het huren van een auto tijdens je vakantie geeft veel voordelen. Je hebt de vrijheid om afgelegen dorpjes of bijzondere bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te bezoeken. Toch zijn er aan een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je tijdens je vakantie een auto wilt huren. Zo voorkom je vervelende situaties en teleurstellingen achteraf. Om je goed voor te bereiden op je reis, geven we je een aantal bruikbare tips voor het huren van een auto tijdens je vakantie. Of dat nu in Frankrijk, Spanje of Turkije is.

auto huren voor je vakantie

1. Regel het huren van je auto vanuit Nederland

Een auto huren voor je vakantie doe je bij voorkeur vanuit Nederland en ruim van tevoren. Dit heeft twee voorname redenen. In de eerste plaats heb je natuurlijk te maken met een taalbarrière. Jezelf verstaanbaar maken bij een autoverhuurbedrijf in het buitenland is namelijk niet altijd een eenvoudige opgave. Veel lokale verhuurbedrijven spreken namelijk geen Engels. Een spraakverwarring is zo gemaakt en kan een voor een nare nasleep zorgen. Het huren van een auto voor je vakantie kun je dus het beste online doen, voordat je vertrekt.

Een goede partij om je auto te huren is Rentalcars. Zowel online als telefonisch kun je hier je huurauto eenvoudig regelen.

2. Dubbelcheck je verzekering tijdens autoverhuur

Autoverzekering vakantie controleren

Misschien wel één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden als je een auto wilt huren tijdens je vakantie. Een aanvullende verzekering is van groot belang. Temeer omdat je reisverzekering los staat van eventuele materiële of letselschade, veroorzaakt bij het huren van een auto. Misschien ben je zelf al in het bezit van een uitgebreide autoverzekering in Nederland. Juist dan is het goed om even contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij.

Ze kunnen je precies vertellen waarvoor je wel of juist niét verzekerd bent. Natuurlijk is het ook van groot belang om de verzekering van het autoverhuurbedrijf zelf te controleren. In veel gevallen worden er aanvullende pakketten aangeboden zoals een extra inzittenden verzekering, of een dekking voor schade aan de huurauto door toedoen van een ongeluk.

 

3. Betalen met creditcard? Een toereikend krediet

Nog een belangrijke tip bij het huren van een auto tijdens je vakantie is de financiële conditie van je creditcard. Zorg er te allen tijde voor dat het krediet voldoende toereikend is. De meeste grote autoverhuurmaatschappijen werken namelijk met creditcard betalingen. Hiermee betaal je de eventueel veroorzaakte schade, maar draag je ook zorg voor de betaling van de borg.

Dit kan oplopen tot wel € 1.500. Natuurlijk wordt dit bedrag achteraf en na verrekening van de kosten weer vrijgegeven. Hou ook bij terugkomst in Nederland de afschrijvingen op je creditcard in de gaten. Zie je toch nog een ongebruikelijke inning van het betreffende bedrijf? Maak hier dan direct melding van bij je bankinstelling.

Auto huren met creditcard

4. Controleer de auto bij ophalen en terugbrengen

Een belangrijke tip bij het huren van een auto tijdens je vakantie. Controleer je huurauto goed op eventuele beschadigingen, krassen en functies als je deze ophaalt bij het verhuurbedrijf. Maak daarbij ook foto’s. Mocht je toch een onhebbelijkheid ontdekken, licht de verhuurder dan direct in en laat een ondertekende aantekening maken op het contract. Zo weten beide partijen in welke staat de auto is vertrokken.

Ook als je de huurauto terugbrengt is dit van groot belang. Maak wederom foto’s en vraag of de verhuurder even meeloopt om de ingeleverde auto te controleren. Ook hier is het wederom verstandig om een verklaring te laten tekenen. Dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf zoals bijvoorbeeld een beschuldiging van schade die je niet veroorzaakt hebt.

 

5. Zorg voor een geldig identiteitsbewijs

Het klinkt als vanzelfsprekend, maar toch is het goed om op de geldigheid van je identiteitsbewijs of paspoort te letten. Zeker als je een auto wilt huren tijdens je vakantie. Dit geldt niet alleen voor de hoofdbestuurder, maar eventueel ook voor de bijrijders. Veel autoverhuurbedrijven maken gebruik van deze regeling. Je krijgt jouw huurauto dan ook niet mee als je geen geldig paspoort kunt overleggen.

voorbereid een auto huren


Goed voorbereid een auto huren voor je vakantie

Met de bovenstaande tips kun je op een veilige manier een auto huren tijdens je vakantie. Zo kun je optimaal genieten van je verblijf in het buitenland en haal je alles uit de dag. Daarnaast hoef je met het huren van een auto geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit is namelijk niet in elk land zo goed geregeld als in Nederland. Prettige vakantie!

Auto op vakantie nodig? Klik hier om direct veilig je auto te huren.