Redenen om met KLM te reizen

Redenen om met KLM te reizen

KLM is één van de beste vliegtuigmaatschappijen. Als je met ze reist krijg je vele voordelen. Hieronder staan allemaal redenen waarom je met KLM het beste kunt reizen.

24/7 klantenservice

KLM is voor vragen of eventuele verzoeken altijd bereikbaar via social-media. Ze zijn bereikbaar via Facebook, Messenger, Twitter, Whatsapp en zelfs via WeChat en KakaoTalk.

Ook zoals je de hele wereld met ze kan rondreizen, kun je ook vanuit de hele wereld met ze communiceren.Je kan ze een vraag stellen in maar liefst 9 verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees, Japans en Koreaans.

KLM Klantenservice

Kosteloos spelfouten corrigeren

Fouten maken is menselijk en zo denkt KLM ook. Hierdoor kun je kosteloos je spelfouten corrigeren. Als je via social-media contact met ze opneemt om je fout te corrigeren. Let wel op, dit kan tot uiterlijk 24 uur voor de check-in van je eerste vlucht.

Ondersteuning als het weer je reis belemmerd

Het is niet altijd en overal 20 graden. Soms kan het regenen, sneeuwen en zelf stormen. Als hierdoor je reis wordt belemmerd toont KLM daar begrip voor. Ze nemen namelijk direct contact met je op en boeken meteen de eerstvolgende beschikbare vlucht. Ook nemen ze contact met je op als er ergens een lege plek aan boord is gevonden. Ze nemen dan het nieuwe vluchtschema met je door.

Stel je vlucht vertrekt niet meer op dezelfde dag, dan regelt KLM zoveel mogelijk voor je. Denk hierbij aan iets kleins als een kopje koffie, maar ook als het echt nodig is aan een hotelverblijf. Ze willen het je echt zo comfortabel mogelijk maken. Uiteraard kan er wel eens wat mis gaan.

Beloning met Miles

Elk bonussysteem is altijd aanlokkelijk en helemaal die van KLM. Als je geheel gratis een Flying Blue-deelnemer wordt spaar je automatisch Miles. Je krijgt die als je met KLM of met één van hun partners vliegt. De Miles kan je besteden aan reward vluchten en kortingen op een uitgebreide reeks extra opties. Denk hierbij aan producten en handige diensten.

KLM Airmiles beloning

Je hebt 4 verschillende deelnemersniveaus: Ivory, Silver, Gold en Platinum. Je gaat steeds een niveau omhoog door steeds meer met ze te reizen. Hieronder een uitleg van de verschillende niveaus:

 

Ivory-deelnemers
Je begint als starter bij het Ivory-niveau. Je punten spaar je automatisch bij elke KLM vlucht of door gebruik te maken van een aangesloten hotel- en autoverhuur-partners. De Miles kun je besteden in de online Flying Blue Store.

 

Silver-deelnemers
In dit niveau spaar je automatisch 50% extra Ward Miles en kun je tegen betaling toegang krijgen tot de exclusieve KLM lounges. Ook mag je extra bagage meenemen, krijg je extra kortingen bij partners en kun je bij een eventuele hotelovernachting later uitchecken.

 

Gold-deelnemers
Bij het Gold-niveau spaar je weer 75% extra Award Miles en mag je inchecken bij de Business Class-balie. Ook krijg je gratis toegang tot de exclusieve lounges en kun je hier ook weer gratis extra bagage meenemen.
Verder krijg je nog voorrang bij het inchecken, bij de bagageafgifte en bij het boarden.

 

Platinum-deelnemers
Dit niveau is het allerhoogste Flying Blue-niveau en natuurlijk alleen voor de meest trouwe klanten. Je krijgt hier alle voordelen van de lagere niveaus en spaar je automatisch dubbele Award Miles. Ook krijg je altijd de hoogste prioriteit op de wachtlijst, waardoor je gegarandeerd kunt vliegen in de reisklasse naar keuze. Verder profiteer je van speciale prijzen en kortingen bij partners.

Verschillende reisklassen

Bij KLM kun je kiezen uit 3 verschillende reisklassen: Economy Class, Economy Comfort Class en Business Class. Hieronder een kleine omschrijving van wat ze allemaal inhouden en wat de verschillen zijn.

 

Economy Class:
Als je via dit klassement reist,  krijg je eigenlijk al behoorlijk wat. Zo zijn de gereserveerde (alcoholische) dranken gratis, is er  minimaal één maaltijd inbegrepen en kun je één uur belastingvrij winkelen als je reis langer dan één uur is.

Wanneer je buiten Europa vliegt, heb je via je intercontinentale toestel entertainment genoeg. Het heeft een entertainmentsysteem en een telefoon. Hiermee kun je films kijken, spelletjes spelen, radio luisteren en mailen. Ook kun je tegen betaling kiezen voor stoelen met extra beenruimte.
 

Economy Comfort Class:
Deze klasse bevat alle standaard voorzieningen die de Economy Class ook aanbiedt, alleen heb je hier veel meer beenruimte en een rugleuning die tweemaal zo ver naar achteren kan.

De stoelen van de Economy Comfort Class zitten vooraan in het vliegtuig, hier is het vaak stiller en kan je ook sneller je vliegtuig uitstappen.
 

Business Class:
De Business Class is opgedeeld in 2 klassen:
Europe Business Class (bij korte vluchten) en World Business Class (bij lange vluchten).

KLM Reisklassen

Bij de Europe Business Class kun je genieten van een luxe maaltijdservice, extra bagage, dubbele Flying Blue Miles en een volledig flexibele reservering. Aan boord hoef je je zeker ook niet te vervelen, want ze hebben zijn de meest recente internationale kranten en tijdschriften. Ook krijg je voorrang bij het instappen en hoef je bij de priority lanes niet tot nauwelijk te wachten.

Bij de World Business Class heb je  twee keer zoveel beenruimte als bij de Europe Business Class en zit je op een stoel die je 175 graden naar achteren kan verstellen. Daarnaast kun je genieten van een stoel met massagefunctie, been- en voetsteunen, een stopcontact en een 10,4 inch entertainment scherm. Ook krijg je extra bagage en Flying Blue Miles. Drankjes en snacks zijn tijdens de vlucht verkrijgbaar. Maar voor de mensen die echt van luxe houden is er een luxe driegangenmenu, dat bereid is door echte topkoks.

Ook hier kun je gebruik maken van de luxe voorzieningen van Europe Business Class. Je krijgt ook nog steeds voorrang bij het instappen en heb je een volledig flexibele reservering.

En als dat allemaal nog niet genoeg is krijg je ook toegang tot de KLM Crown Lounges. Hier kun je rusten, douchen, televisie kijken of eten en drinken aan de bar.


Hopelijk heb je genoeg redenen gelezen om om een keer met KLM te reizen. Wij raden KLM aan, omdat je veel Miles kunt sparen en omdat de standaard comfort van KLM heel hoog ligt. Daardoor zijn hun deelnemers-niveaus ook van een zeer hoge kwaliteit. Klaar om te vliegen met KLM? Boek snel je KLM vliegtickets online bij Vliegcenter.nl!