Ontdek Ibiza met deze tips!

Ontdek Ibiza met deze tips!

Het mooie eiland Ibiza heeft ontzettend veel te bieden wat je echt moet ontdekken! Ben jij er klaar voor om lekker te gaan genieten op dit veelzijdige eiland? Met deze tips ervaar je hét Ibiza-belevenis.

Strand en zon

Ibiza is het juiste adres als jij houdt van de zon met prachtige stranden en baaien. Met het kristalheldere water en het fijne zand lijkt het op een ware waterparadijs! Er zijn zoveel strandjes en baaien dat je je ogen zult uitkijken. Vaak zijn ze druk bezocht zoals het bekende strand Playa d’en Bossa of de kleine baai Cala d’en Serra in het noorden van Ibiza met een prachtig uitzicht. Droom lekker weg aan het strand met alleen de slaande golven op de achtergrond. Ibiza is de perfecte plaats voor een strandvakantie en om heerlijke te genieten van de zon!

Playa den Bossa, IbizaPlaya den Bossa, Ibiza

Party-eiland Ibiza

Al decennia lang staat Ibiza bekend als het feesteiland waar je dag en nacht kunt feesten. Het is de partybestemming als je houdt van lekker stappen met de beste clubs van Europa als AmnesiaPacha, de grootste nachtclub van de wereld PrivilegeOcean Beach en meer. Ook leuk is een Ibiza bootfeest waar je alles aan boord hebt. Tip koop je ticket online om kosten te besparen en de wachtrij te vermijden.

Eten en drinken op Ibiza

Culinair is er genoeg te beleven met heerlijk Spaanse gerechten zoals de Paella, gamba's en diverse visgerechten. Er is een groot aanbod aan restaurants en strandtentjes. In Ibiza-stad heb je één van de beste restaurants La Oliva voor typische mediterrane gerechten en een romantisch plekje. Home Loos staat bekend als beste tapasrestaurant van Ibiza. De eigenaar is van Nederlandse afkomst. Het restaurant ligt aan de boulevard waar je ook na het eten nog lekker kunt slenteren. Voor lekkere vis kun je terecht bij Es Boldado bij het strand van Cala d'Hort. Niet alleen lekkere visgerechten, maar ook kun je genieten van een prachtig uitzicht op Es Vedra. Bij de toeristische plekjes zijn de restaurants vaak prijziger. Ook voor gewoon eten als sushi, Chinees of friet zijn er voldoende mogelijkheden.

Eten en drinken Ibiza

Hippiemarkt Ibiza

Zonder een hippiemarkt te bezoeken in Ibiza is je vakantie niet compleet. Er zijn meerdere hippiemarkten. Elke woensdag heb je de grootste hippiemarkt, Punta Arabi met ongeveer 500 kraampjes. Op zaterdag heb je 'Las Dalias'.  Niet alleen heb je er kraampjes, ook kun je er terecht voor heerlijk eten, live muziek, een massagetent en meer. Dit zijn de grootste twee. De entree is gratis.

Hippiemarkt Ibiza

Ontspannen op Ibiza

Niet alleen voor het feesten is Ibiza de ideale plek. Ook als je opzoek bent naar ontspanning heeft Ibiza meer dan genoeg plekken om heerlijk te ontspannen. Geniet na een lange nacht van de prachtige zonsondergang in Café del Mar. Rustig muziek op de achtergrond en een uiteraard onder het genot van een lekker drankje. Café del Mar is één van de beroemdste bars op Ibiza en wordt ook wel ‘the sunset bar’ genoemd. Reserveren is aan te raden tijdens drukke periodes.

Wist je ook dat je bij Sol den Serra helemaal zen kunt worden met professionele yogalessen? Daarna kun je nog lekker gezond ontbijten met heerlijke sapjes. Pure ontspanning.


Klaar voor jou vakantie op dit prachtige eiland? Boek je vakantie naar Ibiza voordelig bij Vliegcenter.nl! Wil jij genieten van de zon, dan adviseren we je om op reis te gaan in de periode vanaf mei tot en met september.