Ontdek de wereldstad New York met een stedentrip

Ontdek de wereldstad New York met een stedentrip

The city of all city’s. We hebben het dan natuurlijk over New York! Washington mag dan wel de hoofdstad van de Verenigde Staten zijn, maar als je écht een te gekke stad wil zien moet je in New York zijn. Zelfs al ga je hier een maand vertoeven, dan nog heb je niet de kans alles van deze prachtige stad te zien. Dat betekent dat je met het plannen van de vakantie extra je best moet gaan doen om tóch de belangrijkste parels te zien, voordat je weer terug naar ons kikkerlandje gaat. Om ervoor te zorgen dat je de vakantie van je dromen beleeft en een stedentrip ervaart waar je nog jaren van kan genieten, geven wij je de tips die je nodig hebt voor die onvergetelijke reis.

De must-sees van New York

Een aantal van de mooiste plekken van New York zetten wij voor je op een rijtje. Te beginnen met het indrukwekkende Times Square. Enorme billboards met reclame, de grootste merken en een heleboel taxi’s. Zo zou je het in een notendop kunnen omschrijven. Hier ga je echt je ogen uitkijken, want je weet niet waar je als eerst moet kijken.

Er gebeurt zoveel om je heen dat je er zelfs na een aantal uur nog steeds niet uitgekeken bent. Pas als je hier bent, besef je hoe groot de stad is en dan heb je nog maar een klein stukje gezien. Dus snel door naar het volgende item!

We gaan naar Broadway; het grootste theaterdistrict van de wereld. Als je van theater, dans en muziek houdt moet je hier zeker een bezoekje brengen. Ben je niet zo van de voorstellingen? Ook dan moet je gaan, want dit moet je gewoon van je lijstje kunnen schrappen als je hier bent.

Stedentrip Times Square New YorkTimes Square New York

354 trappen naar vrijheid: het Vrijheidsbeeld

Tijdens jouw stedentrip naar New York kun je er niet onderuit om ook naar het Vrijheidsbeeld te gaan. Dit bijzondere beeld is zo enorm en herkenbaar voor tv en de cultuur, dat het absoluut de moeite waard is om de klim te maken. Want je moet er wel wat voor doen, net als onze voorouders dat hebben gedaan. 354 trappen moet je betreden voor je aan de top bent, maar wát is dat het waard. Dit uitzicht zal voor altijd op je netvlies blijven staan.

Hou je ook van natuur? Dan ontkom je er niet aan even langs te gaan bij Central Park. Dit prachtige stuk natuur staat bekend om haar schoonheid en grote contrast met de binnenstad. Fun fact: jaarlijks vinden hier honderden mensen hun ware liefde. Trek je goede kleren dus maar uit de kast!

Shop until you drop

Als er iéts is wat je bij uitstek het beste in New York kunt doen, is het wel shoppen. Hier vind je de grootste merken en uitgestrekte winkelstraten waar je met een dag shoppen nog niet doorheen bent. Zeker als je van topmerken houdt kun je hier je geld goed kwijt, want in Amerika is het vaak een stuk voordeliger dan in Nederland. Perfect om op een koudere dag lekker te wandelen en shops te bekijken!

Shoppen in New York

Vliegen naar The Big Apple

Wil jij graag op stedentrip naar New York? Boek vandaag nog de voordeligste vliegticket naar New York op Vliegcenter.nl en geniet van een trip die je nooit meer gaat vergeten! Vragen over het boeken? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag met het samenstellen van de perfecte reis!