Ontdek de Romeinse bezienswaardigheden met een stedentrip Rome

Ontdek de Romeinse bezienswaardigheden met een stedentrip Rome

Iedereen die van geschiedenis houdt zou ooit van zijn of haar leven een keer in Rome geweest moeten zijn. Deze oude stad wordt nog altijd gezien als bakermat van onze huidige samenleving, dit is dan ook echt de stad die super belangrijk is geweest voor Europa. Wij zullen je de leukste bezienswaardigheden laten zien die je zeker moet bezoeken tijdens jouw citytrip aan Rome. Zonder deze bezienswaardigheden zou jouw bezoek niet compleet zijn!

Neem een kijkje bij de Trevi fontein

Waarschijnlijk heb je deze fontein wel eens een keer voorbij zien komen, hij staat namelijk niet voor niets bekend als dé bekendste fontein ter wereld. Deze prachtige witte fontein is altijd weer omringd door een hele hoop toeristen, omdat iedereen ermee op de foto wilt. Houdt er rekening mee dat je niet met je handen in de fontein mag zitten. Doe je dit wil dan loop je het risico om een boete te krijgen. Handjes thuis dus en genieten van het uitzicht!

Trevi Fontein RomeTrevi fontein in Rome

Bezoek de Sixtijnse kapel

Deze kapel is zelfs voor niet katholieken echt een prachtige plek om te zien. De Sixtijnse kapel is gebouwd door Michelangelo, hij heeft hier een waar kunstwerk van gemaakt. Je vindt deze kapel in het Vaticaan. Het is de laatste plek die je bezoekt tijdens jouw rondleiding. Op de koepel zijn talloze figuren uit de bijbel terug te vinden. Door de grote tekeningen in combinatie met de levensechte taferelen is dit een kapel waar je wel uren naar kunt kijken. Een tip is wel om wat vroeger in de ochtend te gaan, je bent namelijk niet de enige die deze bijzondere plek wilt zien.

Het VaticaanHet Vaticaan

Op geschiedenisreis bij het Colosseum

Uiteraard moet iedereen die naar Rome gaat ook even een stop maken bij het Colosseum. Dit oude amfitheater is over al die jaren ontzettend goed bewaard gebleven en dit maakt het dan ook een unieke plek om te zien. In dit oude theater werden vroeger alle gladiatoren gevechten gehouden. Je zou het misschien niet zeggen, maar vroeger lieten ze heel het theater onder water lopen om vervolgens gevechten op zee na te spelen. Dit alles en nog veel meer krijg je te weten tijdens jouw rondleiding bij het Colosseum.

Rondleiding Colosseum RomeHet Colosseum

Reis af naar Pompeji

Pompeji is een stadje net buiten Rome, echter is het zo dichtbij dat het wel binnen de bezienswaardigheden van Rome valt. In deze stad vind je alle overblijfselen van de periode dat de Vesuvius is uitgebarsten. Deze vulkaan heeft een groot deel van de omgeving verwoest, echter is er door de laag van vulkanisch as een hele hoop bewaard gebleven. Werkelijk waar een adembenemende plek om te zien tijdens jouw bezoek!

Ruïnes van PompejiRuïnes van Pompeji


Er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden in Rome die je gewoon een keer gezien moet hebben. De stad is niet voor niets zo populair onder de Nederlanders. Ben jij klaar voor een stedentrip Rome?  Boek je goedkope vliegtickets Rome en je kunt beginnen met het ontdekken van deze prachtige historische stad.