Nooit meer te laat voor een vlucht met deze 5 tips

Nooit meer te laat voor een vlucht met deze 5 tips

Het is misschien wel de ergste nachtmerrie van elke reiziger of vakantieganger. Het missen van je vlucht omdat je gewoonweg té laat bent. Daarom is het hoog tijd voor een aantal handige tips waardoor je nooit meer te laat bent voor een vlucht. Want het missen van je vliegtuig brengt niet alleen stress met zich mee, maar mogelijk ook nog een oplopend kostenplaatje.

Handige tips om nooit meer je vliegtuig te missen

Het missen van je vliegtuig kan de beste controlfreaks overkomen. Denk maar eens aan een onvoorziene verkeersopstopping, een auto die hapert of een paspoort dat op het laatste moment spoorloos verdwenen lijkt te zijn. Toch zijn er een aantal handige tips waardoor je jouw vlucht nooit meer hoeft te missen. Zo begin je ook nog eens ontspannen en stressvrij aan jouw vakantie.

Wekker voor opstaan vliegtuig missen

1. Dubbelcheck begint bij je wekker

Zeker als je midden in de nacht of in de vroege ochtend vliegt, is het fijn als je van tevoren nog een aantal uurtjes slaap mee kunt pakken. Laat daarbij zeker niets aan het toeval over. Zet dus niet alleen de wekker van je telefoon op high volume, maar doe dat voor de zekerheid ook bij de alarmklok naast je bed. Zo beperk je het risico op verslapen waardoor de kans groter is dat je jouw vlucht mist.

 

2. Zorg dat alles klaarstaat

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar er zijn legio mensen die voor ze van huis vertrekken nog wat laatste spulletjes bijeen moeten pakken. Hierdoor verlies je onnodig veel tijd waardoor andere kleine opstoppingen zomaar voor een probleem kunnen gaan zorgen. Leg je reisdocumenten en bagage dus voor het grijpen. Dat geldt ook voor de kleding die je aan wilt trekken.

Kleding klaar voor je vlucht

3. Taxi of eigen vervoer?

Eén van de meest voorkomende redenen voor het missen van een vlucht is toch wel het vervoer en het verkeer. Want je eigen auto kan nét op het vertrekpunt de geest geven. Ook op het laatste moment afwijken van de route naar het vliegveld is geen goed idee. Vaak wordt dit gedaan om tijdswinst te kunnen creëren of files te kunnen voorkomen.

In veel gevallen loopt het uit op een stressvol rondje verdwalen waarna je ook nog eens je vlucht mist. Plan dus van tevoren je route en hou je daar ook aan. Check voordat je gaat de situatie op de weg. Het klaarleggen van de contactgegevens van het plaatselijke taxibedrijf is nog een goede tip om niet te laat te komen voor je vlucht. Mocht je eigen auto weigeren, heb je altijd snel een plan B voorhanden.

Taxi Vlucht

4. Maak het de douane makkelijk

Zorg ervoor dat de inhoud van je koffer voldoet aan de richtlijnen van de douane. Dit geldt zeker voor de vloeistoffen die je mee wilt nemen. Denk aan make-up of reinigingsvloeistoffen voor het gezicht. Stop ze hoe dan ook altijd in een doorzichtig zakje. Zo kan jouw handbagage sneller gecontroleerd worden en loop je geen tijdverlies op omdat jouw toilettas van top tot teen gecontroleerd moet worden.

5. Paspoort en tickets binnen handbereik

Het is niet echt verstandig om je paspoort en tickets onderin je tas te verstoppen. Veel handbagage koffers of reistassen hebben een handig voorvak met rits. Maak daar gebruik van om je paspoort en vliegtickets in te bewaren. Zo verloopt het inchecken sneller en verlies je geen kostbare tijd omdat je jouw bagage op z’n kop moet zetten.

Paspoort en tickets binnen handbereik


Nooit meer je vlucht missen? Ga goed voorbereid te werk

Door het in acht nemen van de bovenstaande tips kom je nooit meer te laat voor je vlucht. Zorg dus voor een goede en praktische voorbereiding. Een klein beetje controle voor je op vakantie gaat is helemaal niet erg. Des te meer ontspannen kom je straks aan op je favoriete vakantiebestemming. Fijne vlucht!