Je koffer inpakken voor de vakantie, wat moet mee?

Je koffer inpakken voor de vakantie, wat moet mee?

Allereerst zit er natuurlijk een groot verschil tussen wat mee moét en wat je mee wíl nemen. In huis begint het vakantiegevoel waarschijnlijk al wanneer je de koffer van zolder plukt. Als je je ogen dichtdoet en goed ruikt, kun je misschien nog wel een vlaagje zeegeur vinden ook! Het beste is om een dag van tevoren je koffer vast open op een kamer te leggen, zodat je er iedere keer iets in kan doen. Zo voorkom je dat je in haast voor de reis alles gaat inpakken en geheid spullen gaat vergeten.

Checklist voor het inpakken, je kan niet zonder!

Niemand is in staat om zóveel te onthouden. Maak daarom altijd een checklist voor al die spulletjes die je anders gaat vergeten. Een ramp is vergeten overigens niet, je kunt vrijwel alles en meer kopen op het vliegveld of in het land van bestemming. Maar ja, wij zijn toch ook wel gehecht aan onze eigen spulletjes. Ga je op een lange reis? Check van tevoren hoe het zit met medicijnen in het buitenland. Voor de dames is de pil vaak niet aanwezig, maar zo zijn er nog veel meer gevallen. Zorg dus dat je dat in ieder geval altijd als eerste in je koffer of handbagage stopt! Die jurkjes, slippers, shorts en zwembroeken kun je altijd nog bij halen.

Online zijn talloze voorbeelden te vinden van checklists die je direct kunt downloaden en gebruiken, maak daar dankbaar gebruik van!

Checklist koffer inpakken

Huishouden op orde voor je weggaat

Het is écht waar: als je huis opgeruimd en netjes is, kom je veel meer ontspannen terug van je vakantie. Ga een paar dagen voor je weggaat dan ook een planning maken, zodat je niet alles in één keer hoeft te doen. Draai de laatste was met de spullen die je ook nog mee wilt en draag geen kleding meer die je liever in je koffer hebt. Zo houd je alles schoon en netjes en is je huis meteen lekker opgeruimd.

 

Tactisch je koffer inpakken voor vakantie

Ken je die filmpjes die op Facebook voorbijkomen van mensen die in een razend tempo hun koffer in kunnen pakken en zelfs nog ruimte overhouden, terwijl jij, met dezelfde inhoud, de koffer niet eens dicht krijgt? Nou, daar zijn allerlei trucjes voor. Mocht je het naast het inpakken van je koffer interessant vinden, dan zou je zeker eens online moeten zoeken naar Marie Kondo. Deze opruimgoeroe vertelt je precies hoe je spullen op moet ruimen voor orde en overzicht. Maar terug naar de koffer, hoe pak je die nu in? Zorg dat alles schoon en opgevouwen is en maak nette stapeltjes. Mocht je vakken hebben in je koffer, dan is het helemaal makkelijk. Maar zonder is ook geen probleem. Zorg dat je zelf een scheiding maakt met een stapeltje shirts en onderbroeken bijvoorbeeld. Dan hoef je niet te graaien en alles overhoop te halen als je op bestemming bent. Dan weet je precies waar alles zit.

Tactisch je koffer inpakken voor vakantie


Vliegcenter.nl geeft je vakantiegevoel

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte vakantie en natuurlijk inspireren we je graag voor nieuwe bestemmingen. Ga jij binnenkort op reis boek dan je vliegtickets voordelig online bij Vliegcenter.nl!