Hoe raak je van je vliegangst af?

Hoe raak je van je vliegangst af?

Misschien heeft je partner vliegangst en kunnen jullie daardoor niet samen op reis. Of misschien heb je zelf wel die wanderlust, maar durf je het vliegtuig niet op. Niets is zo vervelend als vliegangst. Gelukkig zijn er wel een aantal tips om ervoor te zorgen dat je reisambities hier niet onder moeten leiden en jij van je vliegangst af komt.

 

Wees niet bang voor turbulentie

Er is zowel goed als slecht nieuws: het slechte nieuws is dat de klimaatverandering hoogstwaarschijnlijk de turbulentie zal verhogen, inclusief de onstuimige luchtturbulentie die uit het niets komt. Het goede nieuws: turbulentie is slechts een ongemak en niet zo gevaarlijk als je denkt. In feite verschuiven vliegtuigen tijdens het schudden slechts tot zes meter. Evenzo zullen de vleugels niet afbreken - sommige kunnen zelfs tot 90 graden buigen - en het vliegtuig zal niet plotseling op zijn rug draaien. Ernstige turbulentie kan echter wel verwondingen veroorzaken, dus zorg ervoor dat je je veiligheidsgordel vastmaakt wanneer het veiligheidsgordelbord is ingeschakeld en wanneer je zit.

Turbulentie in het vliegtuigTurbulentie in het vliegtuig

Maak je geen zorgen over andere enge dingen

Vliegen is als zwemmen: er is een continue stroom van lucht en er bestaan ​​geen gaten of luchtbellen (alleen in de vorm van turbulentie - zie het bovenstaande punt). Dus, net zoals je niet uit een meer of oceaan kunt vallen, kun je niet uit de lucht vallen. Bezorgd over de motoren? Vliegtuigmotoren worden veel gecontroleerd, en zelfs in het zeldzame geval dat beide tegelijk uitvallen, kan een vliegtuig op ongeveer 30.000 voet nog tot 150 kilometer door vliegen zonder motoren en dus makkelijk een noodlanding uitvoeren. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk: als je bang bent dat iemand halverwege de vlucht de deuren opent, vrees dan niet: ​​de deuren zijn gesloten en het drukverschil tussen de cabine en de buitenkant verhindert dat deze mythe werkelijkheid wordt.

 

Download een app

Voor alles in het leven is er een app en vliegangst is geen uitzondering: de SOAR-app ondersteunt je voor, tijdens en na de vlucht door video's, informatie over turbulentie, een G-force meter, weersvoorspellingen, video's en veel meer. Ben je een fan van statistieken, bekijk dan de Am I Going Down-app, die precies doet wat de titel belooft: je typt je vluchtinformatie in en leert de kans op crashen. Het klinkt misschien een beetje morbide, maar omdat crashes uiterst zeldzaam zijn, kan het nuttig zijn om de kansen te zien.

app voor vliegangst

Leid jezelf af

Hoe minder tijd je spendeert aan het berekenen van risico's, het interpreteren van elk geluid en het bekijken van de bewegingen van de stewardessen, hoe beter. Lees, speel games, bekijk alle films en luister zoveel mogelijk naar je favoriete muziek. Als niets van dat aantrekkelijk klinkt: slapen en eten zijn ook goede manieren om de tijd voorbij te laten vliegen.


Tijd om je angst te overwinnen?

Ben je klaar om je vliegangst te overwinnen en naar en op reis te gaan? Boek dan nu je vlucht via Vliegcenter.nl en plan je volgende reis in een handomdraai.