Het verschil tussen economy, business en first class

Het verschil tussen economy, business en first class

Bij het vliegen naar je bestemming heb je voor je stoel in het vliegtuig verschillende reisklassen. In de meeste gevallen vliegen we met economy class, maar je kunt ook vliegen met business class of first class. Het verschil tussen deze reisklassen leggen we je hier uit.

 

Economy class

Economy class vliegtickets is het meest geboekt en ook het voordeligste. Je krijgt simpelweg een stoel dat jou naar je bestemming brengt. Vaak heb je bij een economy vlucht een standaard stoel met beperkte beenruimte. Ook zit je met veel mensen bij elkaar. Economy class wordt ook wel de toeristenklasse genoemd en is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen standaard beschikbaar.  Soms wordt een beetje extra aangeboden in de vorm van  ‘Premium economy class’. De exacte benaming hiervoor is overal anders,  echter is het nog steeds economy class.

Economy Class VliegenEconomy class

Business class

Bij vliegen met business class betaal je een stuk meer dan economy class. Je krijgt dan ook meer luxe. Zo krijg je een comfortabelere stoel met meer beenruimte, een bredere zitvlak en kun je de stoel verstellen. Daarnaast zit in een aparte ruimte en krijg je ook een betere service, zoals het gebruik van Wifi, een uitgebreidere menukeuze en andere extra’s bijvoorbeeld entertainment. Kortom, het is een stuk luxer vliegen dan economy class. Uiteraard betaal je hier dan ook meer voor. Binnen Europa is business class niet altijd beschikbaar (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij).

Business class vliegenBusiness class

First class

First class vliegen is weggelegd voor de rijken onder ons. Het is de ultieme vliegreis en tegelijk het duurst vliegen van alle reisklassen. Veelal gebruikt door beroemdheden. Het is een extra dikke laag die je erbij krijgt bovenop de business class. Ruime stoelen, eten van topchefs, topservice met bijvoorbeeld een limousine die je van huis naar het vliegveld brengt en meer. Het starttarief voor het vliegen met first class begint meestal vanaf het tienvoudige van een economy vliegticket. Emirates staat bekend met het aanbieden van de beste first class vliegtickets. Het enige wat nog luxer is, is een privéjet.

 

Handige tips

Wil jij weten welke specifieke stoelen in welke vliegtuig zitten en bij welke luchtvaartmaatschappij? Op SeatExpert kun je precies de specificaties vinden van de stoelen in het vliegtuig. Kies jouw airline, vervolgens het vliegtuig waarmee je vliegt en bekijk de specificaties van de verschillende stoelen die er zijn.

 


Wil jij gewoon goedkoop vliegen? Kies dan voor vliegen met economy class. Heb je meer budget te besteden en wil je het wat beter hebben, dan kies je voor business class. Op Vliegcenter.nl kun je snel en eenvoudig jou vlucht boeken.