Een leuke vakantie in Suriname?

Een leuke vakantie in Suriname?

Suriname, hét land van de prachtigste stranden en het heerlijke eten. Het is niet zo raar dat er ieder jaar weer zoveel mensen afreizen naar dit schitterende land voor een onvergetelijke vakantie. Het land heeft een hele hoop te bieden als het aankomt op cultuur en geschiedenis. Daarnaast weet je door de Hollandse invloed zeker dat je je kunt redden met het Nederlands. Wij laten je vandaag de top bezienswaardigheden zien voor jouw bezoek aan Suriname, zo weet je wat je echt niet mag missen deze vakantie!

Rode brug Suriname

Slenter door Paramaribo

Er zijn een hele hoop gezellige steden te vinden in Suriname, waarvan de grootste natuurlijk Paramaribo is. Deze oude stad laat goed zien wat voor veranderingen het land heeft meegemaakt. Je vindt in deze historische stad nog altijd een hele hoop sporen uit de koloniale tijd, denk bijvoorbeeld aan de gebouwen en aan de straatnamen. In deze stad zijn er verschillende musea die je gewoon gezien moet hebben. Van Fort Zeelandia tot aan het Nola Hatterman Instituut/kunstacademie, mensen die van cultuur en geschiedenis houden zullen meer dan genoeg te beleven hebben in Paramaribo.

Neveh Shalom Synagoge en Moskee Kaizerstraat in ParamariboNeveh Shalom Synagoge en Moskee Kaizerstraat in Paramaribo

Religies hand in hand

Suriname staat bekend als een zeer divers land. In dit land zijn mensen uit allerlei verschillende culturen samen gekomen. Dit zorgt er dan ook voor dat er een hele hoop verschillende religies gepraktiseerd worden in het land. Suriname is de enige plek in de wereld waar de moskee en de synagoge naast elkaar liggen. Dit laat wel zien dat iedereen op een vriendelijke manier met elkaar om gaat, je zal dit zeker merken tijdens jouw vakantie. Er hangt een relaxte sfeer en iedereen is vrijwel altijd gastvrij, dit maakt het dan ook zo’n perfect vakantieland. Je kunt echt even weg van alle stress, even niets aan je hoofd.

Suriname voor romantiek

Neem een kijkje bij Vogeltjes markt

Mensen die het leuk vinden om kennis te maken met de echte Surinaamse cultuur zouden zeker eens vroeg op moeten staan op zondag. Op zondagochtend vind op het Onafhankelijkheidsplein namelijk de Vogeltjes Markt plaats. Tijdens deze specile bijeenkomst worden er wedstrijden gehouden tussen vogeltjes voor wie het mooist kan fluiten. Dit gaat er zeer serieus aan toe, er komt echt een onpartijdige jury bij kijken. Gedurende deze bijzondere bijeenkomst kan je natuurlijk altijd genieten van een lekker hapje, er zijn meer dan genoeg kraampjes te vinden. Het is een gelegenheid waarbij een hele hoop Surinamers aanwezig zijn, erg bijzonder om zelf eens mee te maken.


Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekken en dingen om te zien in Suriname, het land heeft namelijk een hele hoop te bieden. Door je vliegtickets Suriname bij Vliegcenter.nl te boeken ben je voorzien van voordelige tickets. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om kennis te maken met de Surinaamse cultuur. Let er wel goed op wanneer je afreist naar dit verre oord, in de zomer kan het namelijk aan de hete kant zijn. Gelukkig zijn er meer dan genoeg strandjes waar je even een frisse duik kunt gaan nemen.