Dit moet je doen in Alicante

Dit moet je doen in Alicante

Met het helderblauwe water van de Middellandse Zee en de vele zandstranden, is Alicante begrijpelijkerwijs een populaire bestemming aan de Costa Blanca voor een zomer- en wintervakantie. Toeristen bezoeken Alicante voor een combinatie van recreatieve activiteiten en culturele attracties. Populaire bezigheden zijn onder meer zonnebaden op de zandstranden, slenteren langs de promenade aan het water en het bezoeken van historische monumenten en fascinerende musea met gerenommeerde archeologie en collecties schone kunsten. Hier vind je enkele van de absolute must do’s in Alicante.

Beklim het Santa Barbara kasteel

Kasteel Santa Barbara is een fort uit de tiende eeuw dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Alicante. De imposante locatie is een van de belangrijkste bezienswaardigheden - vanaf zijn positie bovenop de berg Benacantil biedt het kasteel een ongeëvenaard uitzicht op Alicante en de omgeving.

Uitzicht kasteel van Santa BarbaraUitzicht kasteel van Santa Barbara

Verken het Alicante Museum of Contemporary Art (MACA)

Kunstliefhebbers zullen genieten van de collectie hedendaagse kunst uit de twintigste eeuw in het Alicante Museum of Contemporary Art, gehuisvest in een barok herenhuis dat toevallig ook het oudste burgerlijke gebouw in de oude binnenstad van Alicante is. Er zijn meer dan 800 kunstwerken in drie collecties in het museum die van de hand zijn van grootheden zoals Pablo Picasso, Juan Gris en Juana Frances, evenals lokale kunstenaar, Eusebio Sempere, die de collectie heeft opgericht.

Alicante Museum of Contemporary Art

Zonnebaad aan een van de stranden van Alicante

Je bent misschien op zoek naar een culturele stedentrip, maar gezien je toch aan de Costa Blanca bent, reserveer je best ten minste één dag om te zonnen op het warme zand. De kusten zijn bekend om hun Blauwe Vlag-normen, en er zijn er veel. Van het centrale strand van Postiguet tot het meer ongebruikelijke Playa de Agua Amarga, speciaal ontwikkeld met honden in gedachten, inclusief parasol lounges waar je hond kan ontspannen in de schaduw! Drukke resorts niet jouw ding? Om je handdoek te spreiden zonder schrik te hebben om tegen ellebogen te stoten, ga je naar een rustige plek zoals La Almadraba, perfect om de zon onder te zien gaan.

Strand Alicante

Wandel door El Barrio

El Barrio, of de oude stad, is het historische hart van Alicante en een van de mooiste plekken om een ​​dag rond te dwalen. Met zijn kronkelende geplaveide straatjes en gestapelde Spaanse appartementen versierd met bloemen, is het een absolute must voor diegenen die op zoek zijn naar wat ouderwetse charme. Wanneer de zon ondergaat, komt de barrio tot leven als iedereen, van lokale tot toeristen, hier voor enkele van de beste tapas en meest heerlijke cocktails in Spanje naar toe trekken.

Santa CruzSanta Cruz

La Explanada de Espana

Visueel is La Explanada de Espana behoorlijk moeilijk te missen en je zult waarschijnlijk veel tijd hier doorbrengen. Het is de belangrijkste en mooiste promenade van Alicante en is gebouwd met 6,6 miljoen rode, crèmekleurige en zwarte tegels. Het is ontworpen door architect Jose Guardiola Pico die de perfecte aanvulling wilde op het Spaanse gebruik van een avondwandeling. Het patroon weerspiegelt de rollende mediterrane golven, een idyllisch tafereel gecomplimenteerd door de palmbomen langs de loopbrug. Wandel vroeg in de avond om de marktkramen te bekijken met handgemaakte sieraden, tassen, portemonnees, tapijten en nog veel meer.

La Explanada de EspanaLa Explanada de Espana


Klaar om de must-do's van Alicante te verkennen? Op Vliegcenter.nl vind je goedkope vliegtickets naar Alicante en kun je eenvoudig jou beste deal boeken vanaf je laptop, tablet of mobiel.