De grootste reisblunders

De grootste reisblunders

Tijdens het reizen maken we allemaal wel eens fouten. De meest voorkomende en handige reisblunders hebben we op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij ze kunt voorkomen. Handig toch?

Geen paspoort meegenomen of niet lang genoeg geldig

Eenmaal op de luchthaven aangekomen kom je erachter dat je je paspoort of identiteitsbewijs thuis bent vergeten. Zonder je paspoort kun je helaas niet genieten van je mooie vakantie. Controleer altijd voor je vertrek of je je paspoort bij je hebt. Houdt er ook rekening mee dat sommige landen eisen dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn.  Kijk goed naar de vervaldatum en koop tijdig een nieuwe.

Paspoort vergeten reisblunder

Te veel bagage

Het blijft klassiek en toch gebeurd het nog ontzettend vaak. Te veel bagage meenemen op reis. Door je koffer zo vol te proppen wordt deze te zwaar en dien je voor de extra kilo’s bij te betalen op het vliegveld. Of je hebt zo veel spullen meegenomen dat je ze op de terugweg niet meer allemaal in je koffer krijgt. Hoe kan dat toch? Vooral vrouwen hebben de neiging  om veel spullen mee te nemen.

 

Te laat op het vliegveld

Snel haasten en stressend naar het vliegtuig, omdat deze zo vertrekt. Het gebeurd nog zo vaak dat we snel moeten haasten om onze vlucht niet te missen. Houdt rekening met de file als je met auto naar de luchthaven gaat. Het is altijd handig om extra tijd in te calculeren. Zeker bij grote vliegvelden waar je nog lang moet lopen naar de gate. Ga altijd uit van een langere vliegtijd dan normaal. Neem de tijd om relaxt op het vliegveld aan te komen en nog even lekker te ontspannen.

Reisblunder vlucht gemist

Je boardingpass niet mee

Met het online inchecken heb je alles tegenwoordig snel geregeld. Alleen moet je tijdens het instappen nog wel je boardingpass kunnen laten zien. Zorg dat je niet je hele koffer moet doorzoeken naar je geprinte boardingpass of als je het digitaal hebt je voldoende batterij hebt en je boardingpass op je telefoon hebt gezet en rekening houdt met de beperkte internet op de luchthaven.

 

Reisgegevens

Je hebt alles op je telefoon staan, maar eenmaal aangekomen op je bestemming heb je geen internet of is je telefoon bijna leeg en weet je niet hoe je bij je hotel moet komen. Altijd handig om een geprinte exemplaar van je reisgegevens mee te nemen.

Reisgegevens niet mee

Geen reisverzekering

Meestal sluit je een reisverzekering af als je op reis of vakantie gaat. Hiermee zorg je ervoor dat je bij ziekte of een ongeval bent gedekt in het buitenland. Ook ben je verzekerd voor materiele schade zoals je bagage.  Ga je vaker op reis dan is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering een handige optie. Je weet het nooit, maar er zal je maar iets op reis gebeuren zonder reisverzekering. Toch zijn er nog veel mensen die zonder reisverzekering reizen.

 

Opgelicht worden

Tijdens je vakantie moet je goed opletten. Er zijn verschillende manieren waarop oplichters er met jou geld vandoor gaan. Het gebeurd meerdere vakantiegangers. Zo betaal je bijvoorbeeld simpelweg voor een taxi veel te veel of ben je aan het eten waarbij je een extra hoge rekening krijgt. Ook is het oppassen met het kopen van nepspullen of kapotte spullen.

Opgelicht worden in het buitenland


Hopelijk zorgen deze meest voorkomende reisblunders ervoor dat jij ze niet hoeft te maken en lekker kunt genieten van je vakantie.