De beste tips voor een vliegreis naar Azië

De beste tips voor een vliegreis naar Azië

Heel wat backpackers kiezen voor Zuidoost-Azië als bestemming omdat de regio bekend staat als een van de goedkoopste ter wereld. Je kan er rondreizen met een budget, genieten van heerlijk streetfood voor een paar dollar en overnachten in een hostel voor een appel en een ei. Het duurste van de hele backpackreis is… jawel de vlucht er naar toe. Het zou zonde zou zijn om het grootste deel van je reisbudget te spenderen aan die urenlange vlucht,  hiervoor hebben hier alvast enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Overweeg om tijdens het regenseizoen te reizen

Zuidoost-Azië heeft slechts twee seizoenen: het droogseizoen en het regenseizoen. Hoewel het regenseizoen vrij negatief klinkt is het dat allerminst. Niet alleen kun je tijdens deze periode genieten van goedkopere vluchten, accommodaties en activiteiten, maar het weer is echt zo slecht niet als je zou vermoeden. Het blijft even drukkend warm, maar in de namiddag kan je telkens afkoelen van een korte, maar hevige regenbui.

Vlieg op de juiste bestemming

Of met andere woorden, op de goedkoopste. De meeste reizigers die naar Zuidoost-Azie trekken combineren landen als Cambodja, Vietnam en Laos in één enkele trip. Gezien je verplaatsen ginder vrij eenvoudig is, maakt het dus eigenlijk niet uit welk land je eerst aandoet. Vaak zijn er voor deze gebieden tal van promoties online beschikbaar. Hou deze aandachtig in het oog en boek de bestemming die in de aanbieding is.

Zuidoost-Azie CambodjaZuidoost-Azie Cambodja

Binnenlandse vluchten zijn goedkoop

Reis je naar een land als China of zelfs Vietnam, dan kun je zeker en vast overwegen om een binnenlandse vlucht te nemen. De afstanden kunnen hier vrij groot zijn en reizen met de bus of trein kan wel erg lang duren. Daarnaast zijn binnenlandse vluchten echt niet zo duur, waardoor je dit veel tijd kan besparen.

Maak een kopie van je reisdocumenten

Wie vliegt naar Azië zal naast zijn vliegticket ook nog een internationaal paspoort en visum moeten mee hebben. De kans dat je deze verliest tijdens de heenreis is erg klein, maar wie meer dan eens in een overvolle bus heeft gezeten, in verschillende hostels heeft overnacht of aan een van de vele stranden lag te genieten zal vaak zijn backpack hebben moeten inpakken en uitpakken. Meer kans dus om iets te verliezen. Niet leuk als dit je reisdocumenten zouden zijn. Maak dan ook een kopie van je belangrijkste documenten en bewaar deze op een aparte plaats. De kans dat je beide exemplaren verliest is erg klein.

Reis licht

Wie gaat rondreizen in Azië wil niet voortdurend met koffers zitten sleuren. Opteer voor een gemakkelijke rugzak die je kan dragen. Je hebt immers niet veel meer nodig dan lichte kledij, comfortabele schoenen, je toiletgerief, zonnecrème, je camera en insectenspray. Licht reizen betekent ook dat je wellicht heel wat zal besparen op bagage tijdens het boeken van je vlucht. Dubbel win dus! Koop deze artikelen op Reisartikelen.nl, alles wat je nodig hebt voor je reis.

Vliegreis Azie


Ben jij er klaar voor om jou reis naar Azie te maken? Boek je voordelige vliegtickets Azie op Vliegcenter.nl!

TipBangkok is vaak het beginpunt voor Aziatische reizen, omdat deze vaak het goedkoopst is in vergelijk met andere vliegbestemmingen in Azie.