De beste tips voor een vakantie in Dubai

De beste tips voor een vakantie in Dubai

taat er een vakantie in Dubai op je planning? Dan zal je wellicht al hebben afgevraagd hoe je je moet gedragen in een land waar de cultuur helemaal anders is. En weet je überhaupt wel wat er allemaal te doen is? Hier zijn onze beste tips voor je vakantie in Dubai.

Plan je vakantie tussen oktober en april

Dubai heeft slechts twee seizoenen - heet en heter. Het is misschien niet evident als je reisdata al vastliggen, maar wie de kans heeft om de periode te kiezen, opteert beter voor de de maanden tussen oktober en april, bekend als het winterseizoen. Ondanks dat het regenseizoen is, is het nog steeds meer dan aangenaam strandweer. Regenbuien duren meestal niet erg lang en in tegenstelling tot de zomer zijn de temperaturen draaglijk.

Boek je hotel maanden van tevoren

Dubai is een erg populaire vakantiebestemming geworden, zeker tijdens de wintermaanden. Dat betekent dat er dan ook heel wat toeristen zullen zijn die ook een accommodatie nodig hebben net als jij. Wil je zeker zijn dat je zelf een leuke plek hebt om te verblijven, boek deze dan ruim op voorhand.

Toon respect tijdens de Ramadan

Als je Dubai bezoekt tijdens de heilige maand Ramadan, gevierd tijdens de negende maand van de 12 maanden durende Islamitische kalender, respecteer dan de moslims en hun vastenperiode. Dit betekent dat je tussen zonsopgang en zonsondergang niet in het openbaar voor hen kunt eten, drinken of roken.

Respect Dubai Ramadan

Kleed je bescheiden

Denk bij het inpakken van je vakantiegarderobe conservatief wat je kledij betreft. Dameskleding wordt als onfatsoenlijk beschouwd als deze te kort, strak of transparant is, terwijl mannen nooit rond moeten lopen zonder een shirt aan. Kleed je bescheiden om ongewenste aandacht te vermijden en respecteer de moslimcultuur.

Vraag toestemming voordat je foto's maakt

Maak nooit een foto van of met een vreemde zonder hun toestemming, tenzij je een mooie foto maakt in een groot toeristisch gebied. Maar maak nooit een foto van een moslimvrouw zonder haar toestemming en maak geen foto's van overheidsgebouwen, luchthavens, militaire installaties, enz.

Toestemming foto vragen Dubai

Geniet van het panorama vanaf de Burj Khalifa

In een stad waar tal van records worden gebroken, kan de Burj Khalifa worden beschouwd als een echte must do! De Burj Khalifa rijst sierlijk uit de woestijn en is het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf At The Top, het exclusieve uitkijkplatform van de toren, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en zijn omgeving.

De Burj Khalifa Dubai

Koel af in een van de waterparken

Reis je met kinderen, dan mag een bezoek aan het Aquaventure Waterpark op Atlantis The Palm niet ontbreken. Maar ook zonder kinderen is het een aanrader! The Palm is Dubai's buitengewone hotel gebouwd in het centrum van een kunstmatig eiland. Het is een van de weinige plekken op aarde waar je door een watertunnel kunt glijden terwijl haaien en pijlstaartroggen boven je zwemmen. Als je op zoek bent naar huiveringwekkende glijbanen en meeslepende stroomversnellingen, zul je je opwinding voelen bij Aquaventure. Naast de vele glijbanen is er ook een privéstrand waar je kan zonnen.

Aquaventure waterpark Dubai


Klaar voor je vakantie naar Dubai? Boek je vliegtickets Dubai voordelig en eenvoudig online bij Vliegcenter.nl!