De beste must-sees van Gran Canaria!

06/09/2019
De beste must-sees van Gran Canaria!

Dus je hebt besloten om naar Gran Canaria te gaan, maar hoe haal je nou het meeste uit je vakantie? In dit artikel geven wij je meerdere tips om je vakantie naar Gran Canaria onvergetelijk te maken!

Fotogeniek Tejeda

Uitzicht op Gran Canaria vanaf Tejeda

Tejeda ligt op 44 kilometer van de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. Onderweg naar deze stad kom je langs allerlei kromme wegen en mooie stukken natuur.

In de stad zelf kan je genieten van de cultuur van het eiland door de verschillende musea te bezoeken, maar als je liever in de buitenlucht bent kan je ook naar Roque Bentayga gaan. Dit zijn natuurlijk gevormde landschappen die vroeger werden gebruikt om offers aan de goden te geven. Hier kan je ook de Cuevas Del Rey vinden, oftewel grotwoningen.

In de stad zelf heb je mooie straten die zeker niet moeten ontbreken op je camera. Het is zeker ook een leuke stad om in te gaan winkelen en genieten van de lokale lekkernijen zoals Marsepein en Bienmesabe. Vergeet voor je teruggaat naar je verblijf niet nog even te kijken bij Nuestra Señora del Soccoro te kijken, deze grote kerk heeft bijzondere schilderingen en raamwerken.  

Barranco de Guayadeque

Ravijn Barranco de Guayadeque

Als je een natuurliefhebber bent is dit toch wel een van de hoogtepunten van je vakantie. Dit ravijn bevind zich in de provincie Las Palmas en is omringt met groene bomen, struiken en bijzondere planten, zeker in de lente. Het ravijn is 15 kilometer lang en ook deze heeft eeuwenoude grotwoningen.

Als je dan toch bij het ravijn bent geweest, is er niks leukers dan om even een drankje te doen in Las Palmas. Deze provincie is een mooie combinatie van een bruisend stadsleven en mooie stranden. De diverse groep mensen die hier aanmeren vanaf de industriële schepen en de inheemse bewoners zorgen voor een mooie mix van culturen en je kunt zo hele leuke gesprekken voeren of mensen kijken terwijl je aan het strand ligt met een cocktail.

Parque El Nublo

Parque El Nublo uitzicht

Als je nog geen genoeg hebt gekregen van de natuur, is Parque el Nublo ideaal om nog een mooie wandeling door te maken. Een prachtig natuurreservaat met verschillende uitkijkpunten waarover je het eiland van verschillende hoeken kunt bekijken. Dit park is het grootste natuurgebied op Gran Canaria en bevat veel inheemse en bedreigde dier- en plantsoorten. De vele bomen zorgen voor een goede loop van het water onder de grond en de door de erosie gecreëerde vulkaan pan in het Tejada dal is een erg bijzonder zicht! Bij het bezoekerscentrum kan je een wandelroute kiezen die bij je wensen past.


Het eiland kan je op meerdere manieren ontdekken. Zo kun je namelijk een auto huren als je graag zelf op pad gaat, maar kan je ook met een van de vele buslijnen het eiland over reizen. Als je wat dichter bij je verblijf wil zijn, kan je ook een fiets huren voor een gezellige dagtrip met picknick. Veel plezier en een fijne vakantie!