Citytrip naar Londen, let’s go!

Citytrip naar Londen, let’s go!

Zet je beste Britse accent maar op, want in deze stad kun je eindeloos genieten van de prachtige cultuur en natuurlijk de taal. Wij zijn stiekem verliefd op dat heerlijke accent en gegarandeerd dat jij binnen enkele uren de taal over hebt genomen. Ook al is Londen maar een stad, hier kun je je echt dagenlang vermaken. De meeste mensen kiezen ervoor een lang weekend naar Londen te gaan, dus wij gaan je precies vertellen hoe je de toffe kanten van de stad in dat weekend kunt zien.

Waarom een citytrip naar Londen een fantastische idee is

Niet voor niets is Londen al sinds jaar en dag één van de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders. Het is de perfecte plek waar je binnen een uur al bent en waar het toch voelt alsof je heel ver weg bent. De grootste reden daarvoor is de iconische herkenbaarheid van de stad. De rode dubbeldekker bussen, de zwarte taxi’s, het links rijden en natuurlijk de telefooncellen. Vaak krijg je het voor elkaar om ze allemaal op één foto vast te leggen. Een waardige herinnering die je voor altijd op je nachtkastje kunt zetten of kunt vereeuwigen op de muur.

Foto in Londen

Maar naast die bekende dingen in de stad, is Londen om nog veel meer dingen fantastisch. Een van de redenen dat Londen namelijk een enorme trekpleister is, is omdat je er allerlei items en winkels vindt van Harry Potter. De allerbekendste boekenserie en films zijn hier opgenomen en dat betekent dat er in de buurt altijd winkels zijn voor rekwisieten en nog veel meer. Daar beginnen we deze lijst dan ook mee.

 

Harry Potter in Londen

Behalve dat de grootste sterren uit de serie hier wonen, zijn er allerlei bars speciaal ingericht om een Hogwarts beleving te krijgen. Maak je eigen toverdranken, kleed je in de gewaden van je eigen huis en kies de toverstaf die speciaal voor jou gemaakt is. Dit is het perfecte uitje als je samen met vrienden of vriendinnen de stad Londen gaat verkennen!

Harry Potter in LondenHet bekende platform 9 3/4 van Harry Potter in Londen

Theater tijdens je citytrip naar Londen

Wat Broadway is in Amerika, is Londen voor Europa. Hier komen namelijk de grootste voorstellingen naartoe die je niet in Nederland zult vinden. Allerlei producties van grootse namen kun je hier bewonderen. Dat is pas echt een herinnering die je nooit meer zult vergeten!

 

Cultuursnuiven en prachtige architectuur

Om nog maar te beginnen over de Tower Bridge. Deze prachtige brug is bijna te mooi om overheen te rijden. Toch gebeurt dat dagelijks in grote aantallen, want deze brug staat symbool voor het binnenrijden van Londen. Het design is uiterst indrukwekkend en hier kun je echt naar blijven kijken. Zeker de moeite waard om naar toe te gaan! Met ruim 65 meter hoogte en een geschiedenis die teruggaat tot 1886, moet dit bouwwerk op je lijstje staan om te bezoeken.

Tower Bridge LondenTower Bridge

Poor me a drink, lad!

Als je de dag wil afsluiten zoals de Britten dat doen, dan moet je zeker een van de vele pubs bezoeken. Ze zijn perfect om nieuwe mensen te leren kennen en om gezellig te praten over wat jullie die dag allemaal hebben gezien. Londenaren staan erom bekend makkelijk contact te maken en vriendelijk te zijn, dus als je nieuwe vrienden wil maken kun je ook gerust in je eentje de pub induiken!

Pubs in LondenPubs in Londen

Wil jij graag een citytrip in Londen beleven? Boek dan snel en eenvoudig jouw vliegticket naar Londen voor dat prachtige avontuur! Voor je het weet breng jij een bezoek aan Londen en ontdek je deze multi-culturele stad met ontzettend veel bezienswaardigheden.