Vliegen met Ryanair

Grootste low-cost airline
Informatie Ryanair

Ryanair is de grootste low cost airline van Europa.

Lees direct meer over:

Over Ryanair

Ryanair is de budget vliegmaatschappij voor continentale vluchten binnen Europa. Opgericht in 1985 vliegt het nu naar 180 bestemmingen in 29 landen waarvan Spanje en Italië het meest populair zijn. Vanuit Nederland kun je vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven, Amsterdam Schiphol en Maastricht.

Ondanks dat ze erg goedkope vliegtickets aanbieden zijn ze één van de weinige low cost airlines die ‘goed’ winstgevend zijn. Er zijn zelfs bestemmingen vanaf €9,99 voor een enkele reis. Wij zijn deze zelf nog niet tegen gekomen. Door lage basiskosten moet je bij Ryanair wel voor al het extra’s betalen zoals bagage, eten en drinken in het vliegtuig en meer. Afgelopen juni (2019) heeft Ryanair ruim 14 miljoen passagiers vervoerd.

Bagageregels Ryanair

Ruimbagage

Ruimbagage is niet inbegrepen bij Ryanair. Tegen meerprijs kun je ruimbagage meenemen van maximaal 20 kg. De ingecheckte bagagetarieven worden berekend per persoon/per enkele vlucht.

Bekijk hier de bagage tarieven van Ryanair

 

Handbagage

Standaard mag je een als passagier gratis 1 kleine tas meenemen met een maximale afmeting van 40 x 20 x 25 cm. Deze tas moet onder de stoel passen.

 

Voor de normale handbagage geldt een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 cm met een maximaal gewicht van 10kg. Met Plus/Flexi ticket of een connecting flight ticket is deze extra tas gratis.

Inchecken bij Ryanair

Bij Ryanair kun je eenvoudig online inchecken via de Ryanair website of de Ryanair App. Ook is er een video handleiding beschikbaar om het inchecken nog makkelijker te maken. Online inchecken kan tot 60 dagen tot 2 uur voor vertrek van je vlucht. Belangrijk is om je online-boardingkaart mee te nemen op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven is ook mogelijk, echter geldt hier wel een toeslag voor.

Vliegtickets Ryanair

Ben jij van plan om te gaan vliegen met Ryanair? Op Vliegcenter.nl vind je de beste beschikbare Ryanair vliegtickets welk je direct kunt boeken. Vul het zoekvenster compleet in met vertrek, bestemming en datum, en voor je het weet zie je een overzicht met de beschikbare tickets. Reserveer deze eenvoudig online en jouw vliegreis kan beginnen!