Vliegtickets Wenen

Laagste kosten voor vliegticketgarantie
Lage verzekeringskosten
Vergelijk verschillende maatschappijen

Informatie over Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en wordt in het Engels Vienna genoemd. Het kent bijna 2 miljoen inwoners en grenst aan de rivier de Donau. Jaarlijks komen er ontzettend veel toerisme waarvan Nederlanders maar klein deel van zijn.

Klimaat Wenen

Wenen kent een gematigd landklimaat met grote verschillen in de zomer en winter. De winter zit rondom het vriespunt en de zomer rond de 25 graden, waarbij het tussen de hoge gebouwen aardig warm kan worden.

Bezienswaardigheden Wenen

Er zijn een tal van prachtige bezienswaardigheden in de Oostenrijkse hoofdstad van bekend tot minder bekend.

Schloss Schönbrunn

Een erg bekend monument van Oostenrijk is het grote paleis, Schloss Schönbrunn. De geschiedenis gaat terug tot wel 1559 met de beroemde keizerin Sisi. Het paleis en haar tuinen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Stadtpark

Het oudste park in wenen is het Stadtpark. Met standbeelden van beroemde componisten is vooral de gouden Johan Strauss ontzettend populair. Aangelegd tussen 1858 en 1862 is het erg fraai met meerdere fonteinen en is het zeker een bezoek waard.

Stephansdom

Stephansdom is het symbool van wenen wat in het hartje van de binnenstad ligt. Hier kun je onder andere de beroemde Wiener Neustädter Altar bekijken en andere kunstwerken. Met een hoogte van 136 meter steekt de Südtoren boven alles uit. Aan de top heb je een prachtig beeld over de stad.

Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Wenen om te bezoeken zoals bijvoorbeeld Schloss Belvedere of het Praterpark.

Vliegtickets Wenen

Vliegen naar Wenen vanuit Amsterdam Schiphol duurt gemiddeld 1 uur en 45 minuten. Bij het vliegen vanuit Eindhoven of Rotterdam naar Wenen krijg je te maken met tussenstops en kun je tot wel 5 tot 6 uur lang onderweg zijn.

v.a. € 36

Andere vluchten naar Oostenrijk

Goedkope vliegtickets Wenen

Ontdek Wenen met je eigen ogen en boek je goedkope vliegtickets naar Wenen op Vliegcenter.nl! Land op het internationale vliegveld Vienna, waar je in nog geen 2 uur vliegen bent vanuit Amsterdam. Bezoek de bezienswaardigheden met een stedentrip Wenen of ga voor een ontspannend weekendje weg.