Vliegtickets Japan

Laagste kosten voor vliegticketgarantie
Lage verzekeringskosten
Vergelijk verschillende maatschappijen

Populaire bestemmingen Japan

Vliegtickets Tokyo

Vliegtickets Tokyo

Er zijn vele bezienswaardigheden in Tokyo, van de oude cultuur tot het hypermoderne leven.

Japan, dat door de bevolking zelf vaak 'Nippon (oorsprong van de zon)' genoemd wordt, is gevormd door verschillende eilanden in de Grote Oceaan. Japan kent ruim 127 miljoen inwoners. Tokyo (Tokio) is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Japan.

Cultuur Japan

Japan heeft een sterk geëvolueerde cultuur met invloeden uit Azië, Europa en Noord-Amerika.

In Japan begroet men elkaar door het maken van een buiging. De kleding is vooral modern/westers maar op bijzondere dagen heeft het dragen van de traditionele Kimono nog steeds de voorkeur. De belangrijkste godsdiensten van Japan zijn shintoïsme en het boeddhisme.

Bezienswaardigheden Japan

De Japanse keuken is alom bekend. Sushi is zeer populair, in Azië en Europa. Het bestaat altijd uit een hapje rijst van een paar centimeter in doorsnee in verschillende vormen. Met daarop of daartussen de overige ingrediënten, waaronder rauwe vis of andere zeevruchten, maar ook gaar gemaakte vis, gebakken ei, of groenten.

Japan heeft een indrukwekkende natuur met veel plant- en diersoorten en er zijn mooie watervallen te vinden. Ook zijn er veel moerassen, bergen en vulkanen.

 

Ondanks dat Japan uit meer dan 4.000 eilanden bestaat focussen de toeristen zich vooral op de bezienswaardigheden van de 4 hoofdeilanden te weten Hokkaido, het grootste eiland Honshu, Shikoku en Kyushu.

Enkele mooie bezienswaardigheden zijn het moderne Tokyo, met de vele wolkenkrabbers, Mount Fuji de hoogste berg van Japan, Nara de stad van de boeddhistische tempels en het tropische eiland Okinawa.

Klimaat Japan

Japan heeft verschillende klimaten. Van een koel en vochtig continentaal klimaat in het noorden met vrieskoude winters en warme zomers tot een vochtig subtropisch klimaat in het zuiden.

Tijdsverschil Japan

In Japan is het in de zomer 7 uur later dan Nederland en met wintertijd 8 uur later dan Nederland.

Vliegtickets Japan

Vliegen naar Japan vanuit Amsterdam duur gemiddeld 11 uur.