0900 - 7 787 787 (€ 0,40 p/m)
Airtrade  IATA Airtrade   iDeal  American Express  Visa  MasterCard

Informatie over Curacao

Curaçao is sinds 2010 een onafhankelijk land in de Caraïbische Zee. Het eiland kent ongeveer 150.000 inwoners met als hoofdstad Willemstad. Het prettige van Curaçao is dat u er gewoon Nederlands kunt spreken.

Bezienswaardigheden Curaçao

Toeristen bezoeken Curaçao voornamelijk voor het prachtige warme weer. U kunt hier heerlijk genieten van de zee en het strand. De stranden zijn vooral aan de zuidkant van het eiland te vinden. De beste beach clubs vindt u op het populaire 'Sea Aquarium Beach'. Andere populaire stranden zijn Jan Thiel, Porto Marie en Grote Knip. Ook zijn er uitstekende duiklocaties te vinden.

Vlakbij de luchthaven 'Hato Aiport' bevinden zich de grotten van Hato. De grotten zijn miljoenen jaren geleden onder water ontstaan en in de loop der tijd boven de waterspiegel komen te liggen toen het waterniveau in de ijstijd daalde en Curaçao ontstond. Van binnenuit kunt u goed zien dat Curaçao ooit onder de zeespiegel heeft gelegen.

Het grootste nationale park van Curaçao is het Christoffelpark. Hier is veel flora en fauna te vinden met verschillende uitdagende wandelroutes. Maar het park is ook geschikt voor het boeken van een safari of excursie.

De hoofdstad van Curaçao, Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst. Het stadsdistrict omvat meerdere wijken waarvan Punda en Otrabanda de belangrijkste stadsdelen zijn. Echt prachtig is dat het mooie centrum in het midden wordt gescheiden door de St. Annabaai. De historie van de stad, de musea, de prachtige gebouwen en de geschiedenis van Willemstad maken het de grootste bezienswaardigheid van het land.

Andere bezienswaardigheden zijn het 'Kura Hulanda Museum', een museum dat zich richt op de Afrikaanse slavenhandel, goud en Antilliaanse kunst. De wijk Otrabanda letterlijk vertaalt ‘andere oever’, heeft een schitterend uitzicht. Ook de plantagehuizen zoals Landhuis Santa Martha, Landhuis Jan Kok, Landhuis Doktertuin en Landhuis Ascension zijn mooi om te bezoeken.

Eten en Drinken in Curaçao

In Curaçao kunt u heerlijk en goedkoop uit eten. Op het Wilhelminaplein in Willemstad vindt u verschillende gerechten van hutspot of cordon bleu tot aan kipsaté. Een traditioneel gerecht is 'keshiyena', lekker gekruide kip met dadels, olijven, rozijnen en kaas. Vindt u de standaard gerechten niks en gaat u voor een snelle hap dan kunt u altijd nog langs de fastfood ketens als Subway, Kentucky Fried Chicken of McDonalds.

Klimaat Curaçao

Bonaire kent een droog klimaat, waarbij het altijd warm is. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 29 en 32 graden, het hele jaar door.

Vliegtickets Curaçao

Vliegen naar Curaçao vanuit Amsterdam duurt gemiddeld 10 uur. Boek uw vliegtickets naar Curaçao op Vliegcenter.nl!

Prijs informatie

De vanaf prijs is gebaseerd op de laagste prijs die mogelijk boekbaar is. Dit is echter afhankelijk van verschillende reisspecificaties zoals vertrekplaats, boekdatum, reisperiode, aantal reisdagen, vertrekdag, terugdag, aantal stops en beschikbaarheid.
Prijzen zijn exclusief boekingskosten: €25 en evt. bagagekosten.


v.a. € 469
Deel met uw vrienden

Voordelen Vliegcenter.nl

Laagste kosten voor vliegticketgarantie (altijd € 6,-)
Lage boekingskosten
Lage verzekeringskosten (annulering- en reisverzekering)
Gemakkelijk betalen met iDeal en CreditCard
Telefonisch contact 0900 - 7 787 787 (€0,40 p/m)
Vergelijk verschillende maatschappijen in één oogopslag

Populaire vliegtickets

Italiƫ
v.a   € 93
Nederlandse An..
v.a   € 469
Verenigde Staten
v.a   € 425