Wat te doen op vakantie in Bali? Inspirerende tips!

02/08/2019
Wat te doen op vakantie in Bali? Inspirerende tips!

Heb je een reis geboekt naar dit Aziatische paradijs? Dan wil je vast weten wat je allemaal kunt doen tijdens je vakantie in Bali. Dit prachtige eiland is gewoonweg té bijzonder om niet optimaal te beleven. En met beleven bedoelen we natuurlijk waarnemen met al je zintuigen. De prachtige stranden, bijzondere tempels én de heerlijke Indonesische keuken.

Bali mag met recht een paradijselijk oord genoemd worden. Maar wat kun je allemaal doen als je op vakantie bent in Bali? In dit artikel geven we je een aantal handige tips. We hebben de meest adembenemende bezienswaardigheden van dit eiland voor je op een rij gezet. Zo hoef jij niets te missen van dit betoverende eiland.

1. Bali verkennen per scooter of fietsVoordat we je alles vertellen over de absolute must-do’s op het eiland, moet je natuurlijk beschikken over een geschikt vervoermiddel. Tijdens je verblijf in Bali wil je natuurlijk niets missen van de prachtige omgeving. Je verplaatst je dan ook het beste per scooter of fiets over het eiland. Voor slechts een paar euro per dag kun je een scooter huren op Bali. De drukte in het verkeer kan een beetje wennen zijn, maar je snuift op deze manier wel de échte Bali beleving op.

Daarbij kom je met een scooter natuurlijk ook op plaatsen die anders verborgen blijven. Kleurrijke dorpjes, smaragdgroene rijstvelden en verlaten strandjes. Dat geldt ook voor de fiets natuurlijk. Hou wel rekening met de hoogteverschillen op het eiland. Dit kan een uitdaging zijn, maar is door de mooie setting van de omgeving altijd de moeite waard.

 

2. Ervaar het paradijs in Nusa Lembongan

Nusa Lembongan staat garant voor een flinke portie paradijs. Nusa is een piepklein eilandje dat je alleen via de boot kunt bereiken. Binnen een slordige 30 minuten waan jij je op een echt bounty eiland met een parelwit strand en een azuurblauwe zee.

Zonsondergang bij Nusa Lembongan

Ook de moeite waard is de zonsondergang op het eilandje. Zodra deze koperen bol in blauwe zee zakt, komt de lokale bevolking naar het strand van Jungut Batu om zeewier te verzamelen. Voor de bevolking van het eiland is zeewier landbouw de belangrijkste inkomstenbron. Laat je zeker betoveren door dit prachtige plaatje. Om naar Nusa Lembongan te gaan, vaar je het beste vanaf Sanur op Bali.

 

3. Adembenemend mooi Tirta Gangga

Bali bezoek je natuurlijk niet alleen om de mooie stranden en het lekkere eten. Ook de rijke cultuur van het eiland is op zijn minst indrukwekkend te noemen. De Tirta Gangga behoort dan ook zeker tot één van de hoogstandjes. Een bezoek aan deze imposante en heilige watertuinen mag je dan ook eigenlijk niet overslaan tijdens je verblijf op Bali.

Watertuinen Tirta Gangga in Bali

Deze mooie plaats ligt middenin de groene rijstvelden aan de noordwestzijde van het eiland. Eilandbewoners nemen hier baden omdat het water een zuiverende werking zou hebben. Daarnaast kun je er via de tegels over het water lopen, mooie Balinese en Chinese beelden en fonteinen bewonderen. Let ook even op de imposante koikarpers.

Wat je ook niet mag missen tijdens je verblijf op Bali

Bali heeft zoveel bijzondere en inspirerende bezienswaardigheden dat we in dit artikel bijna woorden te kort komen. Het eiland is namelijk ook the place to be als je wilt duiken of surfen. Ook onderwater heeft Bali veel natuurschoon te bieden. En op culinair gebied? Ook dan kom je ruim aan je trekken. Eet vooral bij één van de vele warungs waar je de Indonesische keuken kunt proeven en beleven. Ga dolfijnen spotten in Lovina, bedwing de Gunung Agung berg op Bali of bezoek kleine dorpjes in en rondom Ubud.

Indonesische keuken

En wil je een avond lekker uit je bol gaan tijdens je vakantie op het eiland? Breng dan zeker een bezoek aan Skygarden. Deze trendy club is behoorlijk groot qua omvang en een echt walhalla voor de muziekliefhebber. Met deze inspirerende tips haal je het beste uit je vakantie in Bali. En vergeet daarbij vooral niet om met volle teugen te genieten van je verblijf op dit prachtige eiland.


Heb jij al zin gekregen om Bali te ontdekken? Boek dan snel je vliegtickets Bali eenvoudig en goedkoop bij Vliegcenter.nl!