Stedentrip Sevilla: de Hotspots!

13/09/2019
Stedentrip Sevilla: de Hotspots!

Altijd al willen weten wat de hotspots zijn van het populaire Sevilla? Met een stedentrip Sevilla ontdek je de prachtige bezienswaardigheden en zie je de schoonheid van deze stad. Bekijk hier wat je allemaal met een citytrip kunt beleven!

 

Shoppen in Sevilla

Wil je lekker shoppen in Sevilla? In Sevilla kun je heerlijk shoppen met  grote winkelstraten, maar ook kleine leuke winkeltjes. Zo heb je de straat Calle Velázquez waar winkels zijn met meerdere verdiepingen, of Calle Sierpes een lange winkelstraat midden in het centrum van Sevilla.  Voor elk soort shopartikel is er wel een winkel. Kortom de winkelstraten in Sevilla bieden genoeg mogelijkheden. Tip: Kijk ook naar de leuke markten zoals gastromarkt, de openlucht kunstmarkt op zondagmorgen of de El Postigo in de wijk el Arenal.

 

Bezoek de wijk Santa Cruz

Santa Cruz is de bekendste wijk van Sevilla en ligt in het oude centrum. Alleen deze wijk is alleen al prachtig om te zien met vele steegjes en straatjes net als een labyrint. Ook wel bekend als ‘Barrio de Santa Cruz’.  Hier liggen de meest populaire monumenten van Sevilla.


District Barrio de Santa Cruz

Real Alcázar (Koninklijk Paleis)

In deze wijk bevindt zich ook het populaire Real Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla. Het is één van de must-sees hier.  Dit complex is één van de oudste in Europa welke nog steeds in gebruik is met mooie uitgestrekte tuinen in verschillende stijlen. Je kunt hier lekker lang uitgestrekt rondlopen met een prachtig uitzicht.

 

De kathedraal en La Giralda

Deze indrukwekkende gebouwen zijn zeker de moeite waard om te bekijken. De Kathedraal van Sevilla behoort tot één van de grootste gotische kathedraal in de wereld. Niet voor niets staat deze op de werelderfgoed lijst van de UNESCO samen met La Giralda. Het interieur is indrukwekkend en van binnen is de kathedraal  wel 127 meter lang en 43 meter hoog. Tegen de kathedraal aan staat de Giralda. Deze hoge klokkentoren is het herkenningssymbool van Sevilla. Beklim de toren en je kunt genieten van een prachtig uitzicht.

La Giralda

 

Het Metropol Parasol

De grootste houten constructie van de wereld het Metropol Parasol mag je zeker niet missen! Je kunt deze beklimmen en genieten van een geweldig zicht over Sevilla. Door de burgers van Sevilla wordt deze houten constructie ook wel ‘Las Setas’ (vertaalt De paddenstoel) genoemd. Door de 6 pilaren verdeeld over het plein lijkt het namelijk net op 6 paddestoelen.

Het Metropol Parasol

Maria Luisa Park

Het historisch park van Sevilla 'Parque María Luisa' is het belangrijkste groene gebied van Sevilla. Hier kun je lekker rustig genieten van de fauna en flora in dit park. Prachtig onderhouden en ideaal als je de drukte wilt ontsnappen en even tot rust wilt komen. Het heeft veel fonteinen, paviljoens, beelden en planten.  Als je klaar bent loop je langs het water weer het centrum in.

 

Ontdek de Flamenco cultuur

Sevilla is de plaats waar je meer komt te weten over de flamenco.  Er zijn vele professionele  flamenco shows die je kunt bekijken voor een authentieke ervaring. Het is dan ook aan te raden om een flamencobar te bezoeken. Mocht je interesse hebben kun je er zelf ook de dans leren.

 

 


Klaar om een stedentrip Sevilla te maken? In een kleine 3 uur vliegen ben je al in het prachtige Sevilla en kun je je stedentrip beginnen. Je stedentrip Sevilla boek je eenvoudig en goedkoop online bij Vliegcenter.nl! Voor de goedkoopste vliegtickets Sevilla.