Hoe kun je geld sparen om te reizen?

22/09/2019
Hoe kun je geld sparen om te reizen?

Wil jij graag vaker op reis? Met de beste tips bespaar je niet alleen geld, maar kun je ook eenvoudig sparen voor je reis. Lees hier onze beste tips!

Spaarrekening voor je reisgeld

Begin met het openen van een spaarrekening  om hier je reisgeld op te zetten. Al het geld dat je bespaart of spaart voor het reizen zet je hierop. Hiermee heb je direct inzicht in je budget wat je gespaard hebt. Bij sommige banken kun je je spaarrekening een eigen naam geven, bijvoorbeeld de bestemming waar je naartoe wilt.

Besparen op je uitgaven

Om te kunnen besparen is het handig om te weten wat je maandelijks uitgeeft. Hou dit bij met een app als ‘Mint’,  schrijf het in een boekje of gebruik een Excel-bestand. Als je dit een maand vol houdt weet je precies waar jou geld allemaal naartoe gaat en nog handiger je ziet ook de onnodige uitgaven waar je op kunt besparen. Belangrijk is ook om alle kleine uitgaven bij te houden. Al deze kleintjes kunnen aardig oplopen waardoor je nog meer opzij kunt zetten voor jou reis.

Alternatieven op je uitgaven

Als je eenmaal inzicht hebt in je maandelijkse uitgaven is het handig om ook te kijken naar alternatieven voor bepaalde uitgaves. Ga je bijvoorbeeld elke vrijdag altijd uit eten, denk er dan eens over na om dit te vervangen door niet elke vrijdag uit eten te gaan.

Ga je vaak naar de pizzeria probeer dit dan te vervangen door zelf gemaakte pizza of van de supermarkt. Zal je waarschijnlijk aardig wat besparen. Kijk ook of hetgeen je uitgeeft echt nodig is of meer ‘extra’ is. Door goed naar je uitgaven te kijken zal je vast wel wat mogelijkheden zien om te kunnen besparen met alternatieven.

Plan een benodigd budget voor je reis

Stel een budget op wat je nodigt hebt voor je reis. Maak je budget zo compleet mogelijk met alles inbegrepen zoals vliegtickets, hotels, reisartikelen, eten, vervoer, activiteiten en meer. Hiermee weet je wat je concreet totaal nodig hebt en dus moet sparen voor je reis.

 

Extra geld verdienen voor je reis

Niet alleen met sparen creëer je budget voor je reis, ook door meer geld te gaan verdienen heb je meer over voor je reis. Hoe doe je dat eenvoudig?

Verkoop je oude spullen

Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt of kleding die je niet meer draagt. Plaats ze op bijvoorbeeld Marktplaats of ontvang direct geld bij het inleveren bij een ‘used products’ winkel. Niet alleen ontvang je geld, het ruimt ook nog eens lekker op.

 

Werk extra met een bijbaan

Heb je een vaste baan of ben je een student? Met een bijbaan in het weekend of als freelance kun je voor een paar uur in de week eenvoudig extra geld verdienen. Denk bijvoorbeeld aan werk in de horeca of andere mogelijkheden. Er zijn genoeg mogelijkheden zolang je ze maar ziet of op zoek gaat.

 

Vraag geld in plaats van cadeaus

Bij je verjaardag met kerst of andere gelegenheden vraag geld in plaats van cadeaus. Het lijkt wel minder leuk, maar is des te meer effectief en brengt je sneller bij je doel.

 

Besparen op je reis

Als je eenmaal inzicht hebt in wat je bespaart kun je ook uitrekenen aan de hand van jou benodigd reisbudget wanneer je alles bij elkaar hebt. Niet alleen is het verstandig om pas je reiszaken te regelen als je het budget hebt. Sterker nog ook hierop kun je besparen door te kijken naar wanneer je precies op reis gaat. Het moment wanneer je gaat bepaald ook de kosten die je maakt. Deze verschillen namelijk afhankelijk van de reisperiode. Door flexibel te zijn en bijvoorbeeld te vliegen in het laagseizoen in plaats van het hoogseizoen kun je aardig wat besparen. Tip plan en boek je reis ruim van te voren in plaats van last minute ook dit zorgt voor een besparing op je reis.


Door meer te gaan verdienen en minder uit te geven met deze tips kun jij straks lekker genieten van jou reis. En door goedkope vliegtickets te boeken bij Vliegcenter.nl wordt jou reis nog leuker!